Quantcast

Una vintena de firaires participen a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià de Lòria, que recupera el seu espai tradicional

Figures pel pessebre, ornaments nadalencs, productes d'artesania i també d'alimentació, com torrons o melmelades, són alguns dels articles que es poden trobar, des d'aquest divendres i fins diumenge, a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià de Lòria. Hi participen una vintena de paradistes andorrans, alguns dels quals hi són presents des de fa molts anys. La inauguració oficial s'ha fet aquest divendres al migdia, amb la presència del cònsol major del comú lauredià, Josep Miquel Vila; dels ministres d'Economia i Salut, Gilbert Saboya i Carles Álvarez Marfany, respectivament, i de diversos consellers del comú. Abans de tallar la cinta, el mossèn de Sant Julià, Pepe Chisvert, ha beneït la cinta, tal i com fa amb els diversos esdeveniments que es celebren a la parròquia. Després Vila, durant la visita a la fira, ha entregat un tros de cinta a cada un dels firaires.

El canvi més destacat d'enguany és que s'ha recuperat la fira al carrer. L'any passat es va celebrar a l'envelat del Prat Nou, però a petició dels firaires, s'ha decidit tornar a la ubicació tradicional, a la Plaça de la Germandat. “Em sembla que ha sigut tot un encert”, ha dit la consellera de Turisme del comú de Sant Julià de Lòria, Meritxell Teruel, que espera que molts dels visitants que venen al país durant aquest pont de la Puríssima facin parada a la parròquia i visitin la fira.

Com ja es va fer a la passada edició, la fira compta amb un espai gastronòmic, on cada dia, de 12h a 14h, es pot fer una degustació d'ostres amb l'acompanyament de vi blanc. A les tardes, de 17h a 19h, la degustació serà de vi bullit amb tapes.

Les activitats de la Fira de Santa Llúcia es completen amb espectacles d'animació infantil, tallers de manualitats nadalenques, projeccions de pel·lícules pels més petits (la recaptació anirà destinada, íntegrament, a La Marató de TV3), contacontes i una cantada de Nadales amb la Coral Petits Cantaires Lauredians (diumenge a les 11h).