Quantcast

L'obertura de l'oficina de correus mágica i l'arribada dels rens i els dromedaris, plats forts del Poblet de Nadal pel pont de la Puríssima

El Poblet de Nadal desplega dos dels esdeveniments més esperats del seu programa per acollir en un entorn plenament nadalenc els visitants d’aquest pont turístic del desembre: l’obertura de l’Oficina de correus màgica, a l’avinguda Meritxell, i l’arribada dels rens i els dromedaris, que s’instal·laran entre dijous i diumenge a la plaça del Poble. L’espectacularitat de la capital de les il·lusions es viurà també amb el segon espectacle itinerant de gran format que es podrà admirar el divendres a la tarda, de la mà del zepelí gegant de la Cia. La Baldufa.

L’Oficina de correus màgica obre portes aquest dimecres, 6 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda, amb una activitat diària que s’allargarà, cada dia, fins el del 5 de gener. Aquesta és la data límit que els menairons han posat per tal de garantir l’entrega de les cartes als encarregats de repartir els regals nadalencs arreu del món: el Pare Noel, els Reis de l’Orient o la bruixa Befana, entre d’altres personatges.

A l’oficina, els menairons recolliran i segellaran diàriament, entre 2/4 de 6 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre, les cartes dels nens i nenes amb la finalitat que arribin a temps al seu destí. L’entrega a temps està garantida gràcies a un sistema d’enviament màgic que es posa en marxa tan bon punt els menairons certifiquen les cartes amb un segell màgic, invisible a l’ull humà. Els infants poden comprovar el certificat passant la seva carta per un escàner especial que fa visible la marca màgica.

El comú ha produït enguany 15.000 exemplars de cartes que els nens poden omplir al taulell d’atenció al públic o bé portar ja degudament complimentada, ja que se n’ha fet distribució per la xarxa d’establiments col·laboradors del Centre Històric.

El gran moment del cap de setmana serà, sense cap dubte, l’arribada dels rens del Pare Noel i dels dos camells reials que s’instal·laran, a partir de dijous i fins diumenge, a la plaça del Poble. Enguany, el nombre d’exemplars serà superior al de l’any passat, fins a un total de sis rens, que es podran visitar entre les 10 del matí i les 8 del vespre.

El carrer prendrà el pols de la màgia nadalenca amb un nou espectacle itinerant de gran format que recorrerà l’avinguda Meritxell aquest divendres, 8 de desembre, a partir de 2/4 de 7 de la tarda. La proposta de la Cia. La Baldufa portarà un zepelí de grans dimensions que passejarà per l’eix comercial amb tot un seguit d’històries, fins arribar a la plaça del Poble. Aquesta acció anirà acompanyada de la presència dels menairons que seguiran treballant per assegurar-se que tothom es pot emportar el seu grapat de bons desitjos.

Durant aquest pont d’elevada afluència turística, les activitats de l’espai Frozen, de Disney, també amplien el seu horari. Des d’aquest dimecres, 6 de desembre, fins dissabte 9 de novembre, l’espai obrirà al públic de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a les 8 del vespre. El diumenge, 10 de desembre, els nens i nenes podran participar del programa de tallers entre les 10 del matí i les 2 del migdia.

La plaça Guillemó estrenarà també nova proposta que complementarà l’exitosa activitat de la pista de patinatge. Es tracta d’una nova proposta de jocs artesanals de fusta gegants que la companyia La Pantomima desplegarà en aquest espai: un menjaboles, el 4 en ratlla, el tir d’anelles, construccions, jocs de taula, jocs d’equilibri i jocs de tacte s’inclouen entre la diversitat de propostes tradicionals que els nens i nenes podran gaudir en doble sessió: a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda.

A la plaça del Poble, l’oferta comercial del Mercat de Nadal romandrà oberta al públic en els horaris habituals del programa: de 2/4 de 6 a les 8 del vespre, el dimecres 6 i el dijous 7 de desembre; de les 11 del matí a les 9 del vespre, el divendres i el dissabte 8 i 9 de desembre, i de les 11 a les 7 del vespre, el diumenge 10 de desembre. Durant l’horari d’obertura del mercat també estarà en servei el tobogan gegant de gel sintètic i la Carpa d’Artistes, amb el programa de tallers i de manualitats gratuïtes per a infants.

També a la plaça del Poble, la 2a Mostra de Nadales d’Andorra amenitzarà per segon dissabte consecutiu el tram del migdia, amb una nova agrupació musical del país, a la pèrgola central de la plaça.