Quantcast

Mobilitat preveu l'entrada de 157.000 vehicles per la Puríssima

L'Agència de Mobilitat preveu que l'afluència de visitants durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, sigui de les més elevades dels últims anys. La previsió és que entrin al país 157.000 vehicles, una xifra que és un 10% superior a la registrada l'any passat (143.000) i també un 8% per sobre de la de fa quatre anys, quan els festius al calendari van tenir una casuística similar a la d'enguany. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que l'augment del 8% s'ha establert tenint en compte l'evolució positiva de les entrades de vehicles al llarg d'aquest 2017.

Les complicacions de trànsit d'entrada al país començaran dimecres i dijous, i els dies més complicats per sortir seran dissabte i diumenge. La previsió de 157.000 vehicles s'ha establert per al període entre l'1 i el 10 de desembre, tenint en compte que durant aquest cap de setmana ja hi ha hagut més afluència de l'habitual i que durant dilluns i dimarts les entrades també seran superiors a les d'un dia laborable normal. Del total, 114.500 vehicles accediran al país per la frontera hispanoandorrana i 43.000 ho faran per la francoandorrana.

Com cada any, s'ha establert un dispositiu especial per fer front a la forta entrada de vehicles en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia, el SUM, etc. Però a més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que ha anunciat nevades per al divendres i el dissabte, tot i que la seva magnitud no està clara a hores d'ara.

A les previsions optimistes de visitants per a aquest pont cal sumar-hi també les que ja s'han elaborat de cara a les festes nadalenques, durant les quals s'espera l'arribada de fins a 260.000 vehicles.

Més coordinació pels talls de l'RN-22

D'altra banda, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha assegurat aquest dilluns que en la darrera reunió mantinguda amb les autoritats franceses es va acordar fer més esforços en matèria de comunicació per tal que els transportistes puguin saber amb més antelació quan es produirà un tancament o una restricció a l'accés a França a l'RN-22 per culpa de la neu, així com de quan es reobrirà la carretera.

A més, s'ha acordat que, en cas que s'allargui el tall, es busqui la manera de fer combois per poder deixar passar els camions. Pel que fa a l'històric oferiment d'ajudar amb la treta de neu per part dels equips andorrans, Torres ha recordat que Andorra sempre ha posat els seus mitjans a disposició de les autoritats franceses, “però ells tenen els seus mitjans i les seves formes de treballar, i volen guardar la seva independència”.

Nou radar a la Margineda

D'altra banda, Jaume Bonell ha anunciat la instal·lació d'un nou radar fixe a la CG1, a la recta de la Margineda. Es tracta d'un dels aparells que fins ara estava situat a la CG2 en direcció a Encamp, que ha estat traslladat juntament amb un segon, que en aquest cas s'ha col·locat a Bordes d'Envalira.

En aquest tram de Valira Nova i la Bartra s'hi instal·larà un dels dos nous radars de tram amb què es dotarà el país, juntament amb el que se situarà prop de la frontera del Riu Runer. Tot i que inicialment els dos nous aparells de tram havien d'estar en funcionament pel pont de la Puríssima, la seva col·locació s'ha retardat per problemes tecnològics, i l'objectiu és que puguin ser una realitat abans de finals d'any, tal com ha assegurat el cap d'àrea de Mobilitat.