Quantcast

Sol de dia i gelades de nit a l'inici del pont de la Constitució

El temps estable s'imposarà en bona part d'Espanya al començament del pont de la Constitució i la Immaculada, ja que el sol predominarà al cel i les temperatures pujaran pel dia, encara que àmplies zones de la península es congelaran de nit, però la situació podria canviar el dijous perquè un front deixaria pluges al nord-oest peninsular i el divendres arribaria una massa d'aire fred amb precipitacions en àmplies zones del país, de manera que s'esperen nevades al nord peninsular.

la portaveu de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Delia Gutiérrez, va assenyalar aquest dilluns a Servimedia que aquesta setmana de pont de la Constitució i de la Immaculada té " dues parts ben diferenciades ", la primera de les quals es mantindrà fins dimecres amb" situació anticiclònica "en la major part del país.

Gutiérrez va subratllar que fins dimecres hi haurà" temps molt estable, gairebé sense precipitacions i les temperatures diürnes pujaran, tot i que les mínimes van aa seguir molt baixes i seguiran les gelades ", mentre que entrarà pols en suspensió a Canàries.

A la primera meitat de la setmana s'esperen cels poc ennuvolats, encara que amb boires en àrees de l'interior del nord peninsular, sobretot en l'entorn de la vall del Duero, que anirien acompanyades de cencellada (dipòsits de gel que es formen en superfícies sòlides en congelar les gotetes d'aigua en suspensió).

les temperatures tendiran a pujar, excepte en les àrees de boires persistents, i continuaran les gelades en àmplies zones de la península. Els termòmetres marcaran valors inferiors a -5ºC en punts de la Meseta Nord i en zones altes, i fins i tot puntualment a prop de -10ºC en zones de muntanya i l'entorn del Sistema Ibèric .

la sensació de fred fins dimecres no serà tan intensa pel dia com en jornades precedents perquè bufaran vents fluixos en general, si bé persistiran els intervals de llevant fort a l'Estret ia la zona d'Alborán.

d'DIJOUS a DIUMENGE

d'altra banda, Gutiérrez ha precisat que hi ha incertesa en la predicció meteorològica a partir d'aquest dijous, tot i que va afegir que "la tendència és que canviï el temps", però ha considerat "arriscat afirmar fins on va a afectar ", pel que va recomanar als ciutadans que es posin al corrent de les actualitzacions del temps que difongui aquests dies l'Aemet.

No obstant això, Guitérrez rercalcó que dijous" entrarien precipitacions per al nord-oest, que afectarien primer a Galícia i el Can tábrico, i després més feblement a la resta del país ".

A més, va dir que el vent giraria divendres al nord, el que desencadenaria" una baixada de temperatures i precipitacions amb cotes de neu altra vegada baixes ". "S'esperen pluges a Galícia i el Cantàbric, i veurem fins on s'estenen", ha postil·lat.

Aquest canvi en la direcció del vent afavoriria l'entrada d'una massa d'aire fred a partir de divendres, amb precipitacions més probables i intenses al nord peninsular, encara que ocasionalment s'estendrien a gran part de la península ia Balears.

la cota de neu, que durant el dijous es mantindrà relativament alta, podria baixar de divendres fins entre 300 i 600 metres a Navarra i els Pirineus, i de 500 a 900 metres en la resta de les zones.

Gutiérrez va comentar que les temperatures màximes d'aquesta setmana "s'acostaran als valors normals", mentre que les nocturnes estaran per sota del que és habitual per aquesta època de l'any.