Quantcast

Plaques als carrers del Pas de la Casa i millores als camps de futbol sala, demandes del consell d'infants d'Encamp que seran realitat el 2018

Aquest dijous al matí s'ha celebrat, a la sala del consell del comú d'Encamp, la sessió constitutiva del consell d'infants per aquest curs 2017-2018. Hi han participat un total de 18 alumnes (4 suplents) de les escoles andorrana i francesa d'Encamp i el Pas de la Casa, que han jurat el càrrec de consellers per aquest any davant el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, que els hi ha fet entrega d'un pin de l'escut de la parròquia i els hi ha explicat en quin punt es trobaven les peticions que van fer durant la sessió del consell d'infants del mes de juny.

Una de les propostes que es va aprovar per unanimitat a l'últim consell d'infants, la d'instal·lar una tirolina i uns llits elàstics al parc del Prat Gran, ja és una realitat. En l'àmbit esportiu, els nens i nenes també havien demanat la instal·lació d'un 'skate park', però des del comú ho veuen “complicat”. Pel que fa a les millores de les pistes de futbol sala, la del Pas de la Casa es traslladarà a un espai més segur i es remodelarà quan s'acabi la temporada de nevades, gràcies a una col·laboració amb la Federació Andorrana de Futbol; mentre que la pista d'Encamp s'instal·larà de nou a principis de l'any vinent.

El comú d'Encamp també ha complert amb la petició d'instal·lar més papereres i, davant la sensibilitat dels infants pel medi ambient, el cònsol major ha anunciat que es farà una jornada de neteja amb les escoles a finals del 2018. Pel que fa a la demanda d'instal·lar una sala de cinema al Pas de la Casa, Jordi Torres ha explicat que s'hi està treballant i que properament es farà una reunió amb les directores de les escoles del Pas, per tal de posar-lo en marxa l'any vinent. A més, durant l'any que encetarem en breu, es col·locaran plaques amb els noms a tots els carrers del Pas de la Casa i del casc antic d'Encamp, atenent així una altra de les peticions del consell d'infants. I sobre els actes vandàlics, que era un altre tema que preocupava als escolars, el cònsol ha dit que s'ha reforçat la vigilància en aquelles zones on no n'hi havia prou.

La sessió del consell d'infants d'Encamp ha comptat amb l'assistència del responsable de sensibilització d'Unicef Andorra, Héctor Encuentra, el qual ha agraït al comú l'interès per dur a terme accions com aquesta i ha explicat als infants la importància del certificat de 'Parròquia amiga de la infància', que es va entregar a totes les parròquies fa unes setmanes.

A la roda de premsa posterior al consell, el cònsol major, Jordi Torres, ha encoratjat els infants a preparar propostes durant els propers mesos i ha recordat que la sessió important és la del mes de juny, ja que és on hi haurà el debat entre els representants polítics i els escolars. Pel que fa als portaveus de les escoles d'Encamp i el Pas de la Casa, Lizandro Pinto, Elisa Mavel, Teresa Agueda i Yaiza Nova, s'han mostrat contents d'haver estat escollits consellers i amb ganes de preparar bones propostes per millorar la parròquia. De fet, s'han atrevit a plantejar-ne alguna ja d'entrada, com ara tancar la carretera que passa per davant de l'escola francesa del Pas de la Casa o una sessió de cinema a l'estiu a la plaça del comú, per recordar les que es feien antigament.