Quantcast

L'equip nacional d'esquí de muntanya es presenta en societat

L'equip nacional d'esquí de muntanya ha presentat aquest dilluns la temporada 2017-2018 en què, tal com ha explicat el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, l'objectiu és competir “al més alt nivell mundial”. D'aquesta manera, ha destacat que el volum de corredors és més o menys el mateix que l'any passat però que es fa “un pas endavant en nivell d'exigència”, i ha defensat que l'ideal seria que els corredors poguessin dedicar, si més no, mitja jornada a entrenar, ja que no hi ha ningú que sigui professional.

Entre les competicions que tenen en el calendari hi ha la Font Blanca, que se celebrarà a Arcalís el 27 de gener. El fet que aquesta prova arribi amb la temporada més avançada i a finals de gener, quan les condicions de la neu poden ser millors, fa que hi hagi moltes expectatives per a aquesta prova. De fet, Esteve ha destacat que espera que els corredors demostrin el seu “valor” i del que són capaços.

S'ha intentat donar “més consistència” al cos tècnic i aquesta temporada l'equip té tres entrenadors: Xavier Comas, Xavier Capdevila i David Fillet. D'aquesta manera, es pretén que en les diferents proves sempre hi pugui haver dos tècnics per donar un “millor suport” als competidors. Fillet aportarà, en principi, la seva experiència en el món de l'esquí i Capdevila, en competició. La temporada s'ha presentat aquesta tarda a la seu de MoraBanc, que dona suport a l'equip nacional.

L'equip sènior l'integren Xavier Areny, David Albós, Marc Font, Jordi Solé, Gerber Martin i David Pérez; i en l'equip júnior hi ha Sergi Casabella, Arnau Soldevila i Carles Serra. A l'últim, s'ha creat un equip amb corredors amb un grau de compromís limitat, ja sigui per qüestions personals o professionals i en el qual hi ha Sofia Dusautoir, Maria Fargues, Euan Prieto i Joan Albós.

Els corredors hauran de complir un seguit de resultats per poder participar en les proves de la Copa del Món ja que, tal com ha explicat Esteve, no n'hi ha cap que tingui assegurada tota la competició. Aquesta copa del món arrenca a la Xina el 15 de desembre, per arribar el 20 de gener a Villars-sur-Ollon, a Suïssa. La tercera prova (el 27 de gener) serà a la Font Blanca, que en d'altres ocasions obria el calendari. El 8 de febrer la competició arribarà a Puy-Saint-Vincent (França) i acabarà el 4 d'abril a Madonna di Campligio, Itàlia. Aquesta temporada també hi haurà Campionat d'Europa, que tindrà lloc a l'Etna, Itàlia, el 22 de febrer.