Quantcast

Detingut a Alacant un informàtic pedòfil que usava el wifi dels veïns per descarregar-se arxius

Segons ha informat la policia, aquest arrest s'ha realitzat gràcies a un equip internacional que coordina l'FBI, en què diferents països combaten l'explotació sexual infantil a través d'Internet. Aquest mecanisme de col·laboració porta per nom Equip de Treball Internacional contra els Crims Violents contra Menors (Vcacitf).

Gràcies a les dades obtingudes pels investigadors espanyols, es va aconseguir identificar 24 usuaris de 11 països que compartien material de contingut pedòfil. Un d'ells era l'informàtic d'Alacant que finalment va ser arrestat.

Aquest acusat era un usuari molt actiu dins el fòrum privat, que realitzava descàrregues massives del material compartit per la resta d'usuaris del mateix. Posteriorment es va descobrir que es tractava d'una persona amb coneixements avançats en informàtica.

PRENDRE PRECAUCIONS

A més, adoptava importants mesures de seguretat per dificultar la seva localització. Amb aquesta finalitat entrada a les xarxes wifi d'altres habitatges pròxims al seu domicili per utilitzar el seu connexions a Internet i descarregar i distribuir des d'elles els continguts pornogràfics infantils.

Gràcies a l'anàlisi de les informacions obtingudes es va aconseguir situar el domicili en el qual es trobava. Quan els policies van accedir a l'habitatge per al seu registre, van comprovar que aquell mateix matí havia accedit de forma il·legal a la xarxa d'una veïna que resideix en un bloc d'habitatges proper al seu. Entre el material intervingut hi ha vídeos amb agressions a menors d'extrema duresa.

Per evitar que a la wifi personal accedeixin altres persones, la Policia recomana prendre mesures com canviar la configuració per defecte del seu 'router'; actualitzar les dades d'aquest dispositiu; o utilitzar un tallafocs com a segona línia de defensa.