Quantcast

Es lliuren els Grammy Llatins amb el país de Puerto Rico com a protagonista absolut

' A poc a poc ' s'ha convertit, definitivament, en el tema musical de l'any .

Las Vegas va ser l'escenari del lliurament dels Grammy Llatins , una vetllada que es va moure al ritme de la cançó de Luis Fonsi . El súper bomba del de Port ric va aconseguir alçar-se amb quatre premis , inclòs el de millor cançó de l'any .

Molt de prop el va seguir l'artista, també porto-riqueny, René Pérez , més conegut com Resident ; el més nominat de la nit, que va tornar a casa amb dos premis sota el braç , un per el seu àlbum debut, millor disc de categoria de música urbana. " L'art no té a veure amb xifres. Els músics no som números, ni xifres ni dades. Fem coses que sentim i les tirem al medi. Deixin de parlar de milions de visites i parlin de qui va fer la música, dels productors ". Va criticar el músic en el seu discurs.

El tercer protagonista de la nit va ser un clàssic entre els clàssics, Rubén Blades , que va ser premiat amb el Grammy al millor disc del any , Salsa big band . Aquest músic és premiat tots els anys, faci el que faci. Per a l'any vinent ha promès que llançarà un disc de so cubà inspirat en els anys 20 . Preguntat per quina mena de música li queda per fer, Blades va fer broma: " En apatxe i en xinès ".

L'Grammy honorífic va recaure en mans de un altre porto-riqueny, Lin-Manuel Miranda , multipremiat creador del musical Hamilton . Mon Laferté , artista xilena, va recollir, amb llàgrimes als ulls, el primer Grammy de la seva carrera per Amárrame , com a millor cançó alternativa.

Jei Beibi , de Cafè Tacvba va ser guardonat com a millor àlbum de música alternativa.

El grup Diamant Elèctric va recollir el premi al millor àlbum rock per La gran oscil·lació i el de música folk va anar a parar a Muses , de Natalia Lafourcade , un homenatge a la música tradicional llatinoamericana, que promet una segona part.

Juanes i el seu disc Els meus plans són estimar-te va ser triat com el millor àlbum pop-rock. Un altre dels grans triomfadors de la vetllada va ser Vicente García que es va dur 3 Grammys , al millor cantautor, al millor nou artista ia la millor cançó d'estil tropical.

L'argentí, Andrés Calamaro , es va emportar el tercer Grammy de la seva carrera. " Els Grammy Llatins compleixen la majoria d'edat i jo porto 39 anys fent discos. Els tinc en el lloc més important de la meva casa que és on hi ha els equips per escoltar música ". Va destacar Calamaro.

El nostre compatriota Alejandro Sanz , va pujar a l'escenari com Persona de l'any . El madrileny ha estat l'homenatjat de 2017 per la indústria de la música llatina. En la seva actuació va actuar envoltat de Dreamers (joves indocumentats molt en voga això dies per les polítiques migratòries de Donald Trump ), deslligant els aplaudiments dels assistents.