Quantcast

Marta Rovira denuncia que el Govern va amenaçar amb usar armes de foc per impedir la independència

"Ens deien que hauria sang, que no serien pilotes de goma com l'1 d'octubre, que la cosa seria contundent". Amb aquestes paraules, la número dos d'ERC, Marta Rovira , ha descrit en una entrevista a l' 'RAC1 ', les amenaces que fonts del Govern haurien traslladat a la Generalitat per evitar que seguissin endavant amb la proclamació de la República.

Rovira ha subratllat que les amenaces van arribar "per múltiples vies" i, els advertien de l'arribada d'armes a Catalunya i que l'exèrcit estava preparat per actuar. Així, i encara que no ha revelat qui traslladava aquesta informació, ha sentenciat que "el que el Govern no estava disposat a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer, que és una cosa que es va posar d'una manera molt contundent sobre la taula ".

& # 128.204; La secretària general d '@Esquerra_ERC , @martarovira < / a>, a @ elmonarac1 : El govern espanyol, a través de múltiples fonts, ENS va amenaçar amb morts al carrer " https://t.co/Je8Aylk8lZ

& mdash; RAC1 (@ rac1) 17 de novembre de 2017

quant a les crítiques generades entre els secessionistes sobre si estaven preparats o no per a la independència, Rovira ha insistit que cal fer l'autocrítica "justa", perquè per al que no estaven preparats era per a aquest Escen ari d'ús de la força.