Quantcast

62 investigats per cobrar pensions de familiars morts

La Policia Nacional ha destapat un frau de gairebé dos milions d'euros pel cobrament indegut de pensions per part de familiars de morts, principalment germans, fills i nebots de difunts.

Segons ha informat la Policia, l'anomenada 'operació Libitina' ha estat realitzada en col·laboració amb la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

s'ha declarat com investigades a 62 persones, de les quals van resultar implicades 19 pel frau de 1.932.211,27 euros a l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Els responsables del delicte han resultat ser familiars de les persones mortes, sent aquests principalment germans, fills i nebots.

Els implicats, que seran acusats dels delictes de frau de prestacions, estafa i falsedats documentals, eren de Alacant, Almeria, Cantàbria, Còrdova, Las Palmas, Lleida, Lugo, Madrid, Màlaga, Pontevedra i València.

MARE MORTA FA 31 ANYS

La operació va començar en detectar la Tresoreria General la Seguretat diversos casos en què seguia abonant la pensió a persones mortes, de manera que altres, "mitjançant simulació o falsejament", estaven cobrant mensualment diners que no els corresponia.

en tots els casos s'ha realitzat un informe patrimonial de les persones implicades, per tal que la Tresoreria General de la Seguretat Social pugui sol·licitar l'embargament d'aquells béns que consideri oportú, o si escau el jutjat que entengui de cadascuna de les causes pugui utilitzar-los amb per tal de cobrir les responsabilitats oportunes.

La Policia va descobrir que, en un dels casos, una dona va estar cobrant 31 anys la pensió de la seva mare morta, en concret des de 1985 fins a octubre de 2016. Amb això es va embutxacar 173.170,43 euros.