Quantcast

Rajoy es reuneix amb el primer ministre belga abans de la vista de Puigdemont

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha reunit amb el primer ministre belga, Charles Michel, durant 20 minuts, a petició del govern de Bèlgica. La trobada s'ha produït abans de la cimera social europea que se celebra a Göteborg, Suècia ia tan sols unes hores que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i els 4 exconsellers, compareguin davant la justícia belga.

Oficialment, en la trobada no estava previst parlar de l'ordre d'extradició sol·licitada per l'Audiència Nacional.

Reunió amb el primer ministre de # Bèlgica , @CharlesMichel . Agenda: relacions bilaterals i futur de la Unió Europea pic.twitter.com/1EKX2rX2dS

& mdash; Mariano Rajoy Brey (@marianorajoy) 17 novembre 2017

A l'espera de la compareixença de Rajoy davant la premsa aquest divendres, el que sí sembla clar, és que tots dos dirigents podrien haver parlat de dos assumptes de gran preocupació per a ambdues parts. D'una banda, la Europol , ja que Bèlgica vol posar al capdavant d'ella, a un compatriota seu; i l'altra qüestió hauria girat al voltant de la Agència Europea del Medicament , en plena campanya d'Espanya perquè la UE esculli a Barcelona com a seu de la mateixa, el pròxim dia 20.