Quantcast

Puigdemont i els 4 exconsellers fugits compareixen aquest divendres davant la justícia belga

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els 4 exconsellers que romanen pròfugs a Brussel·les, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret han de comparèixer avui per l'euroordre de detenció cursada per la jutgessa Carmen Lamela. Tots ells estan acusats de 5 delictes, rebel·lió, sedició, malversació, desobediència i rebel·lia.

La vista està prevista que arrenqui cap a les 14h de la tarda, en el que serà el punt d'arrencada del procés judicial que no acabarà amb la decisió del jutge, ja que es pot recórrer. Per cert, que, tot i que no està previst que la Fiscalia prengui avui una decisió, segons publica 'El Confidencial', sí defensarà la cessió a Espanya perquè siguin jutjats a l'Audiència Nacional.

De cara a aquesta compareixença, el Ministeri Públic Belga ha sol·licitat garanties al Govern d'Espanya sobre el tracte que rebrien Puigdemont i els seus consellers després de la seva extradició, davant les acusacions abocades pels secessionistes que qüestionen el respecte als drets fonamentals i posen en dubte que vagin a tenir un judici just. Segons publica 'El Mundo', el Ministeri de l'Interior ha respost en un informe a totes i cadascuna de les preguntes plantejades, i ha subratllat que «respectarien escrupolosament els convenis europeus i internacionals subscrits per Espanya».

Al llarg de 15 pàgines, incloses fotografies, Interior ha aprofitat a més per a qüestionar les acusacions «no sembla comprensible que s'intenti projectar sospites sobre les condicions d'internament a Espanya, per persones que han gestionat les presons a Catalunya, amb els mateixos estàndards legals i elements materials».