Quantcast

Montoro assenyala que les vendes per Wallapop o Ebay s'han de declarar i tributar

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha assenyalat aquest dijous que les vendes realitzades a través de plataformes en línia com Wallapop o Ebay s'han de declarar i tributar, ja que "el comerç en línia es subjecta a les mateixes normes tributàries que els altres ".

Així ho ha indicat als mitjans després de la seva intervenció en la conferència inaugural de les Jornades tributàries organitzades pel Consell General d'Economistes i l'organització d'experts fiscals del Consell General (Reaf-REGAF), en la qual el ministre va realitzar una anàlisi de la política tributària del Govern.

Preguntat per l'exigència que els particulars declarin les vendes a través de plataformes en línia, Montoro afirmar que no suposa "cap novetat" i que e l Ministeri està interpretant la legislació vigent, per la qual cosa no s'està produint cap canvi en l'impost.

"Estem aclarint que el comerç en línia es subjecta a les mateixes normes trib utarias que els altres ", ja que" no és diferent de les transaccions comercials normals ", va concloure el ministre al respecte.

CLAUS DEL CREIXEMENT ECONÒMIC

abans, durant la seva intervenció a les Jornades tributàries, Montoro va realitzar una anàlisi de l'escenari econòmic i tributari espanyol. En aquest sentit, el ministre va destacar que Espanya acabarà l'any, "gairebé amb tota seguretat", creixent al 3,1% el que suposaria el tercer any consecutiu creixent per sobre del 3%.

En aquest sentit, el titular d'Hisenda ha assenyalat que el creixement econòmic actual és diferent al d'etapes anteriors en considerar que les seves claus són el despalanquejament del sector financer i la inversió empresarial com les principals claus del creixement econòmic espanyol actual. "Espanya està creixent per primera vegada en la seva història per la inversió empresarial, que ve per l'estalvi de les empreses, ja que mai havien estat tan sanejades", ha afirmat en aquest sentit.

D'altra banda, < b> Montoro també va destacar la importància d'haver reduït el dèficit públic del 9,3% al 3,1% així com que en 2017 s'ha aconseguit un PIB i uns ingressos pressupostaris amb nivells similars als de 2007, any previ a la crisi .

en aquesta línia, el ministre ha indicat que falta arribar al nombre de llocs de treball que hi havia el 2007 i que aquest objectiu s'assolirà el 2020, destacant la necessitat de crear "ocupació de qualitat perquè es generin rendes "i amb això augmentar més els ingressos tributaris de les administracions públiques.