Quantcast

24 famosos animen a adoptar gossos 'jubilats' de la policia, l'Exèrcit i bombers

i-quatre persones famoses s'han unit a la segona edició de la campanya 'Adopta un jubilat' promoguda per l'ONG Herois de 4 Potes i que fomenta l'adopció de gossos retirats de la Policia Nacional, les forces Armades, la Guàrdia Civil, els bombers, Protecció Civil i empresa de seguretat privada.

l'ONG ha assenyalat aquest dijous que ha aconseguit l'adopció de 40 gossos entre gener i octubre d'aquest any, els quals prestaven servei en unitats canines del Cos Nacional de Policia (20), les Forces Armades (14), la Guàrdia Civil (2), empreses de seguretat privada (1) i centres especialitzats (1).

alguns d'ells són 'Brus', un gos policia especialitzat en la recerca de restes humanes i biològics que 'va treballar' en l'accident del Tren Alvia a Santiago de Compostel·la o en la recerca de Marta del Castillo, o 'Lucho' i 'Miki ', de les Forces Armades i que van servir a l'Afganistan, el primer a rastreig d'explosius i el segon en resca et en grans catàstrofes i recerca d'ostatges vius.

La presidenta d'Herois de 4 Potes, Rosa Chamorro, va indicar que l'associació ha facilitat des de gener de 2015 l'adopció de 125 gossos retirats per edat , malaltia o pèrdua de facultats.

la segona edició del calendari solidari #AdoptaUnJubilado torna a estar presidida per la imatge de 'Jubi', creada pel dibuixant gràfic Antonio Fraguas 'Forges', i compta amb la participació de periodistes, músics, esportistes i artistes. El calendari es pot adquirir a la web de l'associació per un import de 10 euros.

En el calendari han participat José Manuel Calderón, Chema Martínez, Borja Carrascosa, David Meca, Joana Pastrana, Álvaro Bautista i Toni Albacete (esportistes); Júlia Otero, Matías Prats, Mónica Carrillo i Alfonso Egea (periodistes); Paco Mir i Faemino y Cansado (humoristes); Pancho Varona i els integrants de Los Secretos i Homes G (músics); Sara Baras (bailaora); Jacob Petrus i Raquel Sánchez Silva (presentadors de televisió); Jesús Olmedo i Jordi Sanchez (actors), el xef Chicote, la tuitera La Veïna Rossa i el cantant Mario Vaquerizo.

Els famosos posen amb 'Missa', 'Vakat', 'Mag' , 'Gino' (ja mort), 'Jacob', 'Casper', 'Randy' i 'Tony', gossos policia especialitzats en detecció d'explosius; 'Momo', 'Thor' i 'Linda', en recerca d'estupefaents i bitllets de curs legal; 'Brita', a localitzar persones ocultes.

També apareixen gossos de la Guàrdia Civil com 'Kuns', especialitzat en salvament i rescat; 'Beny', en drogues i estupefaents, i 'Blacky', en rastreig d'explosius. El mateix passa amb altres cans de les Forces Armades, com 'Numa', 'Wanda', 'Yako', 'Lili' i 'Tata', en defensa i seguretat; 'Lucho' i 'Ringo', en rastreig d'explosius; 'Miki', a rescat de grans catàstrofes i recerca d'ostatges vius, i 'Cote', en detecció de drogues i estupefaents.

DIA MUNDIAL DEL GOS DE TREBALL

al costat del comesa principal de facilitar l'adopció dels gossos de treball que es jubilen, Herois de 4 Potes busca donar visibilitat a la tasca que presten durant la seva vida en actiu, de manera que ha posat en marxa la campanya #DileAlMundoLoQueValgo per sol·licitar davant l'ONU la declaració del Dia Mundial del Gos de Treball.

En aquest sentit, Herois de 4 Potes ha aconseguit el suport institucional dels ministres d'Interior i Defensa (els dos ministeris que fan servir gossos de treball), els directors generals de la Policia i Protecció Civil i Emergències, la presidenta de la Comunitat de Madrid, el representant de l'ONU a Espanya i la Casa Reial.

"Si prospera la iniciativa, la declaració del Dia Mundial suposarà el reconeixement a la tasca dels gossos de treball emprats en els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i altres entitats, i serà una invitació perquè, almenys un cop l'any, la societat pugui reflexionar sobre l'inestimable servei que presten aquests cans ", va argumentar Chamorro.