Quantcast

Catalunya | Jordi Sánchez, de l'ANC, anirà de número dos de Puigdemont el 21D

En ple compte enrere per presentar les llistes definitives per concórrer a les eleccions de Catalunya el proper 21 de desembre, l'expresident, Carles Puigdemont està ultimant la seva llista des del seu refugi a Brussel·les. Una llista que, segons fonts del PDeCAT (antiga Convergència), inclourà el líder de la Assemblea Nacional Catalana , Jordi Sánchez , que està empresonat des de fa un mes, acusat d'un delicte de sedició, com número dos .

La notícia arriba tan sols hores després que el PDeCat oficialitzés la seva candidatura com Junts per Catalunya, i donés carta blanca a qui va ser cap de l' Govern i cap de llista d'aquest partit, per elegir els integrants de la mateixa, tot apunta que amb tota probabilitat va concedir més pes als independentistes, davant dels antics convergents.

a l'espera que es faci oficial, el que sí sabem és que Lluís Corominas no anirà a les llistes de Puigdemont. Després de 14 anys al Parlament de Catalunya, el fins ara líder de JxSí i membre del PDeCat ha anunciat que deixa la política.

Lluís Corominas a #Parlament : Deixo la primera línia de la política, no NOMÉS com a electe. Renuncio a l'activitat política pic.twitter.com/rEQiGVHrnZ

& mdash; Junts pel Sí (@JuntsPelSi) 16 novembre 2017

Corominas ha confirmat la seva marxa en roda de premsa i ha aprofitat per demanar la llibertat dels presos polítics.

També dins l'àmbit independentista, Jordi Cuixart, líder d'Òmnium Cultural, ha escrit una carta que ha publicat el diari 'el punt Avui' a la que ha animat els secessionistes a assolir un gran resultats en els comicis "il·legítims" del 21-D i ha justificat no participar en cap llista electoral per resulta incompatible, diu, en l'organització.

Carta de Jordi Cuixart des de la presó https://t.co/CWmTnMXhar

& mdash; El Punt Avui & # 127.895; & # 65.039; (@elpuntavui) 16 novembre 2017