Quantcast

LA TERTÚLIA | És preferida la selecció espanyola per guanyar el Mundial?

Alejandro Cañas (L'efectivitat de cara a porta i la seguretat sota pals, claus)

Des de la sortida de Vicente del Bosque a la selecció espanyola, de la mà de Julen Lopetegui ha conformat un bloc sòlid i unit que enyorava en els últims anys del salmantí al capdavant del combinat nacional.
Aquesta selecció té gol, té el forrellat tirat a la porteria amb De Gea sota pals, Sergio Ramos i Gerard Piqué, juntament amb Carvajal i Jordi Alba, formen una de les millors defenses del món. El centre del camp, renovat i amb jugadors de qualitat fixos, torna a rendir amb eficiència, i les alternatives en atac poden Els joves van adquirint experiència. Els més veterans assumeixen el lideratge i l'grup està més unida que mai. És cert que el Brasil s'ha reinventat, França té una generació de futbolistes que estan cridats a fer història per a la pròxima dècada; i Alemanya combina d'allò més bé la veterania amb la joventut, però, què ha d'envejar Espanya a les millors seleccions?

Emilio Jiménez (a Espanya li segueix faltant nou)

La selecció espanyola partirà al bombo 2 de cara al sorteig dels grups de Rússia 2018, però sens dubte és una de les favorites per emportar- l'anhelada Copa del Món, tot i que si la pregunta és ¿Quina és la favorita ?, aquesta no seria la meva resposta. La manca d'un nou de garanties que supleixi el buit que va deixar Villa en aquella selecció campiona em sembla clau, de manera que tampoc vaig a donar a Alemanya com a favorita, encara que Werner estigui apretant molt, li falta refermar-se en cites importants.
Em sembla que serà un Mundial de sorpreses, però si hagués de donar un nom, donaria Brasil, els Neymar, Coutinho, Marcelo i companyia necessitaven un '9'de garanties, i Gabriel Jesús ha tirat la porta de la Seleçao de un cop, ara sí que la veig a la Canarinha com a favorita.