Quantcast

Un quadre de Da Vinci trenca tot els records i es ven per 450 milions de dòlars

El dimecres, una pintura de 500 anys d'antiguitat , l'autoria s'atribueix a Leonardo da Vinc i, va batre tots els rècords, quan en una subhasta es va vendre per 450 milions de dòlars . Segons Christie, és l'obra més cara que s'ha adquirit en una subhasta .

La pintura en qüestió té el títol de " Salvator Mundi < / b> "o" Salvador del món ", i representa una imatge de Jesucrist . Per ella s'ha pagat més del doble que per " Les dones d'Alger" (Version 0), de Pablo Picasso , que fins ara era l'obra més cara subhastada, i per la qual es va arribar a pagar 179.400.000 de dòlars en 2015 , a Nova York.

la pintura va ser adquirida als 20 minuts de començar la subhasta.

Va arribar a formar part de la col·lecció privada de Carles i d'Anglaterra i també va pertànyer a un ciutadà rus, que va pagar pel quadre < b> 127.500.000 de dòlars en 2013.

l'oli de 65 cm per 45 cm, va ser pintat aproximadament en l'any 1500 i presenta Jesús de mig cos i de front. L'obra també ha patit una restauració, tal com informa el portal ' Expansió Mèxic '.

" Salvator Mundi és una pintura de la figura més icònica en el món , de l'artista més important de tots els temps . l'oportunitat d'oferir això al mercat és un honor que arriba només un cop a la vida ", va assegurar Loic GAUZE, treballador de Christie.

" va ser pintada a la mateixa època que la Mona Lisa , amb la qual té una similitud de composició patent. Leonardo tenia una força creativa incomparable, i un mestre de l'enigma. Quan un es per davant d'aquestes pintures, és impossible per a la ment desxifrar o comprendre totalment el misteri que irradia d'elles. Tant la Mona Lisa com Salvator Mundi són exemples d'això ", ha conclòs.

At $ 450m, Leonardo 's #salvatormundi now tops the list of 75 most expensive paintings. You'r probably Wondering what the other 74 are. We can tell you: https://t.co/pVGI7F3Ako pic.twitter.com/3tWEY4RuaJ

theartsdesk.com (@theartsdesk) 16 de novembre de 2017