Quantcast

Gairebé mitja Espanya amb 20 graus o més a cinc setmanes de l'hivern

Les temperatures pujaran aquest dijous en gran part del país i els termòmetres marcaran entre 20 i 24 graus en gairebé mitja Espanya (concretament, en 17 províncies) quan tot just queden cinc setmanes per a l'arribada de l'hivern, en un altre dia marcat pel sol i l'absència de pluges.

la predicció de la Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia, indica que el cel estarà avui serè o poc ennuvolat en gairebé tot el país, amb alguns núvols alts al terç nord de la península, i algun interval ennuvolat a l'àrea de l'Estret ia les Canàries.

Les temperatures pujaran a Balears i gran part de l'interior de la península, excepte el terç nord-oest, Aragó, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Els majors augments arribaran al Cantàbric oriental, amb fins a cinc graus més en comparació amb ahir dimecres.

Cap capital de província o ciutat autònoma estarà per sota dels 15 graus. Les més caloroses seran Les Palmes de Gran Canària (24ºC); Santa Creu de Tenerife i Sevilla (23); Badajoz, Còrdova, Granada i Múrcia (22); Ceuta, Conca i Huelva (21), i Alacant, Almeria, Càceres, Cadis, Castelló de la Plana, Guadalajara, Màlaga, Melilla i València (20). Els termòmetres pujaran menys a Sant Sebastià (15) i Osca, Lleida, Lugo, Oviedo, Santander i Saragossa (16).

Les temperatures estaran entre cinc i 10 graus més altes del normal en aquesta època de l' any en tota la meitat nord de la península excepte el litoral cantàbric i atlàntic, la vall de l'Ebre, gran part de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

També seran de cinc a 10 graus més elevades a l'oest de la Meseta sud i en les serres penibéticas, mentre que estaran entre tres i cinc graus més altes en àmplies zones de la meitat sud peninsular, i d'un a tres a l'oest d'Andalusia, Múrcia, València i Alacant.

< p> les temperatures seran normals o lleugerament inferiors a les costes i els arxipèlags, excepte en mitjanies de les illes de major relleu de les Canàries, on farà entre cinc i 10 graus més.

Finalment, aquest dijous bufaran vents de component est a l'Estret i el litoral nord de Galícia, i del nord al nord-est de Girona i l'est de Balears, en tant que seran fluixos o estaran en calma a la resta d'Espanya.