Quantcast

Un mural fet per nens i nenes commemora el Dia universal dels drets dels infants a la biblioteca d'Encamp

Coincidint amb l'inici del curs escolar, la biblioteca comunal d'Encamp va impulsar un cicle de tallers per commemorar efemèrides representatives a nivell mundial i, així, sensibilitzar la societat amb diferents temàtiques. Se'n fa un cada mes i s'allarga tres dies, per tal que els nens i nenes que vulguin participar-hi ho puguin compaginar amb les activitats extraescolars. Al mes de setembre van celebrar el Dia internacional de la pau, mentre que a l'octubre van fer un taller relacionat amb la festivitat de Halloween.

Seguint la dinàmica, aquest mes de novembre, la biblioteca comunal d'Encamp ha realitzat un taller per commemorar el Dia internacional dels drets dels infants, que se celebra cada 20 de novembre. L'activitat ha consistit en elaborar un mural de grans dimensions, confeccionat per nens i nenes. Amb una reproducció sobre paper de les seves mans, han configurat la silueta d'un cor, a dins de la qual hi han anat enganxant dibuixos que representen els drets que, segons ells, han de tenir tots els infants del món. Abans de posar-se a crear, des del mateix equipament cultural van explicar als menuts algunes de les actuacions més importants de les Nacions Unides i de la Convenció sobre els drets de l'infant, per tal que hi poguessin pensar i reflexionar.

El resultat del mural es pot veure, des d'aquest dimecres, a la vitrina de la biblioteca comunal d'Encamp. L'activitat es repetirà els propers 16 i 17 de novembre, a partir de les cinc de la tarda, a la biblioteca comunal del Pas de la Casa.

L'acte commemoratiu principal de la biblioteca, però, es farà el proper dilluns, 20 de novembre, coincidint amb el Dia internacional dels drets dels infants, on hi participaran els alumnes de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp i la presidenta del Comitè d'Unicef d'Andorra, Marta Alberch. L'activitat consistirà en una lectura d'alguns dels 54 articles aprovats a la Convenció dels drets de l'infant i seguirà amb l'escriptura d'una paraula, una frase o una reflexió relacionada amb qualsevol dels articles llegits en unes targetes, que es penjaran a l'arbre dels 'Drets dels infants'.