Quantcast

Una setantena d'alumnes de segon cicle de l'escola andorrana visiten el comú d'Ordino

Un total de 72 alumnes de segon cicle de l’escola andorrana d’Ordino passaran en tres dies per l’edifici administratiu del comú d’Ordino. Les visites van començar amb la classe dels Cavalls, el passat divendres, 10 de novembre; el grup Casamanya, dimarts, 14 de novembre, i acabaran aquest dijous 16 de novembre amb la classe dels Lleopards. Els infants d’entre 8 i 10 anys han estat rebuts pels cònsols, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, i el conseller d’Administració General, Comunicació, Dinamització i Comerç, Xavier Herver.

Conèixer i aprofundir en el significat de les parròquies i la institució que les representa és l’objectiu pedagògic d’aquestes visites que es traslladaran a l’aula en forma de treball en equip. “Es fa cada dos anys i s’inscriu a la branca de ciències», ha explicat la professora Vanessa Deu, que va acompanyar el segon grup d’alumnes. El treball es completarà amb un recull de les manifestacions culturals que tenen lloc a la parròquia.

El recorregut pels diferents departaments del comú acaba a la sala del consell, on els alumnes poden traslladar les seves preguntes als mandataris. Per a què serveix el comú, d’on prové el nom d’Ordino o d’on surt el sou dels funcionaris són algunes de les preguntes dels escolars que han hagut d’afrontar els cònsols fins ara.