Quantcast

Com encaixaria Griezmann a en esquema d'Ernesto Valverde?

El nom d'Antoine Griezmann sona cada vegada amb més força des de Barcelona. Tant a França com la premsa esportiva catalana informen sobre un acord entre el futbolista gal de l'Atlètic de Madrid i el club barcelonista.

Des de la marxa de Neymar, i amb Dembélé a la infermeria recuperant-se de la seva lesió, el Barcelona ha perdut brillantor i desequilibri en la fase ofensiva del joc, i deixa en mans de Messi l'efectivitat de les jugades de atac. Davant aquesta dependència golejadora de Messi i el mal moment de Luis Suárez, el Barça necessita un jugador determinant dalt i ha posat els seus ulls en Griezmann.

El davanter de l'Atlètic s'ha convertit en indispensable per Simeone i en estendard del club. No obstant això, el seu manifest de voler anar-se'n de l'Atlètic i la mala ratxa golejadora que travessa en aquests moments ha generat descontent i malestar de l'afició amb el mateix jugador, que si no hagués estat per la sanció del TAS, el seu destí podria haver estat la Premier el passat estiu.

De concretar-se l'arribada, el primer damnificat seria sens tot dubte Paco Alcácer. El de Torrent no gaudeix dels minuts desitjats amb Valverde ara que està Luis Suárez i l'arribada del gal li tancaria les portes del tot. El segon dilema del club residiria, en tot cas, en escollir entre Gerard Deulofeu i Denis Suárez. El migcampista gallec no ha tingut l'oportunitat amb Valverde de demostrar el que val i l'arribada de Griezmann i / o d'un migcampista més li tancaria les portes de la titularitat i potser, de la banqueta.

Quant a l'onze, Leo Messi és indispensable, de manera que les altres dues posicions d'atac serien a repartir. Luis Suárez i Griezmann podrien compartir davantera junts, o bé Ernesto Valverde podria apostar més pel francès i col·locar a Ousmane Dembélé per l'esquerra. Si es dóna el segon cas, Luis Suárez ocuparia banqueta, i l'uruguaià no li interessaria esperar a la banqueta la seva oportunitat. Probablement el Barça hauria de sacrificar Luis Suárez si finalment fitxa a Griezmann, tant per preu com per buit.

Independentment de les combinacions que es puguin donar, Griezmann podria encaixar en qualsevol posició d'atac de l'onze del Barça , tot i que el seu lloc ideal seria ocupar la banda dreta i que Messi jugui amb llibertat pel centre; o bé que el francès jugui com a referència en atac.