Quantcast

SANEJAMENT A UN 80% DE LA POBLACIÓ PIRINENCA ' Pirineus, 15-11-17

El sanejament de l'aigua a l'Alt Pirineu és protagonista aquests dies a Temp. La capital del Pallars Jussà acull aquests dies l'exposició '500 depuradores. El pla de sanejament de Catalunya, un model pioner'. Es tracta d'una mostra que analitza l'evolució del país a partir de l'entrada en servei dels diversos sistemes de sanejament i que també se centra en quins són els reptes futurs. La mostra es pot veure a Tremp gràcies a la col·laboració entre l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament i la delegació del Govern de l'Alt Pirineu i Aran. A l'exposició es constata que actualment hi ha 50 depuradores en servei a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran amb el sanejament garantit als grans nuclis de població. L'ACA destaca que això ha permès que aquestes comarques garanteixin de manera global el sanejament al 80% de la població.

Tot i que el model desenvolupat fins ara ha estat vital per desplegar el sanejament dels nuclis més poblats de Catalunya, l'ACA està replantejant-lo per afrontar els reptes futurs, buscant un nou equilibri entre l'administració i el món local.

En aquest sentit, està treballant en un nou model de sanejament més eficient, més descentralitzat i que permeti passar d'una relació de subordinació a una de més col·laborativa entre l'administració i el món local.