Quantcast

NOMÉS 4.000 EUROS EN METGES PER A LA NADIA ' Alt Urgell, 15-11-17

Els pares de la Nadia Nerea, Fernando Blanco i Margarita Garau, només s'haurien gastat 4.000 euros en tractaments per a la nena dels prop d'un milió que van arribar a recaptar. Així consta en la interlocutòria del jutge d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell feta pública aquest dimarts. Aquesta dona per tancada la investigació del cas i ordena l'obertura d'un judici oral per un presumpte delicte d'estada agreujada. Un fet que podria comportar penes de fins a 8 anys de presó per als pares. En la interlocutòria, el jutge considera que no es pot provar que Blanco i Garau tinguessin cap altre ingrés que no fos les donacions que rebien per tractar la malaltia de la nena. En aquest sentit, apunta que la única despesa mèdica privada que va rebre la menor ascendia a 4.000 euros, mentre que els diners recaptats podrien superar l'1,1 milions d'euros. Cal remarcar que només es té constància dels diners que es van donar a través del banc, no de les donacions fetes en mà, de manera que la xifra total recaptada podria ser força major. La interlocutòria també deixa clar que tots aquests diners es van fer servir per costejar l'alt tren de vida dels investigats.

Així, destaca l'elevat lloguer que pagaven pel xalet de Fígols, les constants factures d'hotels, restaurants o botigues d'electrònica i l'adquisició d'objectes de luxe, com ara rellotges d'alta gamma, entre d'altres. Recordem que el pare està a la presó de forma preventiva des del desembre de l'any passat, la mare està lliure amb càrrecs i la nena viu amb una tieta materna.