Quantcast

El PSOE acusa el Govern de Rajoy de «legitimar» el frau fiscal

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha destacat aquest dimecres que en la lluita contra el frau fiscal s'han recaptat més de 65.000 milions d'euros en els últims cinc anys, la qual cosa suposa una xifra «rècord» i un 48% més que en els anteriors.

Així va respondre Rajoy a una pregunta de la portaveu socialista al Congrés dels Diputats, Margarita Robles, qui va acusar de «legitimar» el frau fiscal amb l''amnistia fiscal' que el Tribunal Constitucional (TC) va sentenciar com il·legal.

Robles va afirmar que el Govern de Rajoy s'ha caracteritzat per la «opacitat» i la «falta de transparència, quan no la tolerància, en la lluita contra el frau fiscal».

Ha indicat que el TC no només diu que la 'amnistia fiscal' és nul·la «per raons de forma», sinó que critica el Govern perquè «abdica de l'obligació de perseguir el delicte fiscal» i per vulnerar el principi d'igualtat retributiva i, per tant, «legitimar el frau fiscal».

Robles va exigir a Rajoy «tolerància zero» amb el frau fiscal, perquè no es pot exigir als ciutadans que compleixin amb les arques públiques mentre «els corruptes i les grans fortunes» s'acullen a la 'amnistia fiscal'. De fet, ha assegurat que amb la mesura que va aprovar el 2012 l'executiu només s'han recaptat 1.200 milions, quan haurien de ser 8.000 milions.

Rajoy ha insistit que la sentència contra la Declaració Tributària Especial per part del TC va ser per una «raó formal», perquè es va utilitzar la fórmula del reial decret, però el president ha insistit que «les dades són difícils de discutir» perquè en els últims cinc anys s'han recaptat més de 65.000 milions per la lluita contra el frau fiscal, una dada «històric».