Quantcast

Rajoy augura un clima de "normalitat i tranquil·litat" per a les eleccions del 21-D

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha expressat aquest dimecres la seva confiança que les eleccions autonòmiques del proper 21 de desembre a Catalunya se celebrin en un clima de "normalitat i tranquil·litat" , i va restar pes a les advertències sobre atacs cibernètics per interferir en el resultat.

a la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats , el president de Ciutadans, Albert Rivera, li va preguntar per les mesures que des de Seguretat Nacional s'estan prenent per evitar aquests atacs, sobre els quals estan advertint la Unió Europea i serveis secrets estrangers.

Rivera va subscriure les paraules del president de la Comissió Europa, Jean-Claude Juncker , quan va dir que el nacionalisme és "el verí d'Europa" , i les del presidete de França, Emmanuel Macron, que va alertar que el nacionalisme ha mostrat "la foguera en la qual pot perir Europa".

Es va mostrar convençut que tots els nacionalistes antieu ropeus van a treballar perquè aquestes eleccions "no es celebrin amb garanties", i va preguntar per això per les mesures per evitar interferències de països estrangers en aquests comicis.

Rajoy va assegurar que les circumstàncies són " difícils "però les coses s'estan fent" de manera raonable "i ha reiterat la seva confiança que les eleccions serveixin per obrir una nova etapa de tranquil·litat. "Em preocupa l'economia", va reconèixer, perquè la previsió de creixement és del 2,3% però "si les coses sortissin bé a Catalunya" es podria créixer al 3%.

Es va mostrar en tot cas "absolutament convençut" que les eleccions se celebraran en un clima de normalitat i de tranquil·litat, i ha assegurat a Rivera que es prendran mesures "perquè els seus temors no es tradueixin en res preocupant".

Rivera ha recordat que Holanda va canviar el seu sistema de vot per evitar atacs cibernètics i França i els Estats Units han confirmat aquestes interferències. "Els enemics d'Europa no descansen", ha subratllat, i els nacionalistes "es vanaglorien de tenir amistats perilloses entre els que volen trencar Espanya i trencar Europa".

Rajoy li va dir que les decisions s'expliquen "quan s'han produït efectes ", en aquest cas després de les eleccions, i ha assegurat que" sense perjudici de tots els amics "que puguin tenir els nacionalistes, el Govern compta també amb" amics molt importants ", la Constitució i la llei. "Confiï vostè en la legalitat espanyola", va dir a Rivera, "que està dotada d'instruments suficients perquè les coses funcionin amb normalitat".