Quantcast

Catalunya | El PDeCAT oficialitzarà avui el seu canvi de sigles, amb Puigdemont al capdavant

El Consell Nacional del PDeCAT es reuneix aquest dimecres per donar llum a la seva nova estratègia i que passa per un canvi de nom, amb el qual concorrerà a les eleccions del 21 de desembre. Sota les sigles JunstxCat, l'organigrama de Junts per Catalunya mantindrà a Carles Puigdemont com a cap de llista i tots els exconsellers del Govern cessat podrien integrar les llistes.

A l'espera d'aquesta reunió, la coordinadora del PDeCat , Marta Pascal , ha assenyalat que en el partit estan convençuts "del que es necessitava era una llista única", cosa que s'havia fet molt difícil després de la negativa d'ERC. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pascal ha subratllat que es tracta d'un procés polític que necessita de grans majories i ha assegurat que els consellers empresonats i vinculats al PDeCAT, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Meritxell Borràs, "estan a disposició de Puigdemont per ser a les llistes "i ho ha assegurat, segons ha dit, després visitar aquest dimarts a la presó.

& # 128.308; @martapascal `: Els consellers del @Pdemocratacat són a disposició del president @krls per ser a les Llistes # 21D qual & # 9654; & # 65.039; https://t.co/1PArPsoZNl pic.twitter.com/CZityadZ4g

& mdash; El matí de Catradio (@maticatradio) 15 novembre 2017

La trobada del PDeCAT arriba hores després que l'expresident, Artur Mas , hagi subratllat a Madrid, que l'objectiu de la independència segueix vigent i que no és "un caprici de quatre bojos o quatre gats" i pel que fa a les veus crítiques que cada vegada són més, ha subratllat que «per part dels sectors sobiranistes s'està fent una reflexió del que ha passat, si hi va haver control intel·ligent dels temps, i si la majoria social que hi ha és suficient per fer passos com els que es van donar ».

Més enllà de les declaracions, en les xarxes socials, aquesta matinada s'ha penjat una imatge de les reunions que Puigdemont, acompanyat per Marta Rovira , de ERC , estan mantenint a Brussel·les, amb l'objectiu de mantenir viu el que han "triat els ciutadans de Catalunya en 1 d'octubre". Rovira ha assenyalat que aniran per separat però treballaran junts per fer un front comú, i alliberar els presos polítics.

A Brussel.les, camí de la candidatura unitària independentista. Hi som a tocar pic.twitter.com/lpxWJoNIh7

& mdash; Agusti Alcoberro (@AgustiAlcoberro) 14 novembre 2017

< p>

I mentre els partits polítics ultimen les seves candidatures per el 21D, la Diputació Permanent del Parlament es reuneix aquest dimecres per primera vegada, després de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. La presidenta, Carme Forcadell, encapçala la reunió d'aquest òrgan, amb altres 22 membres, i previsiblement durarà poc, ja que només es contemplen diversos punts a l'agenda del dia, sobre assumptes burocràtics ..