Quantcast

El projecte de convertir el Pas de la Casa en un 'outlet' queda en espera

El ministeri de Turisme i Comerç està treballant en la implementació del turisme de compres, però la idea inicial que el Pas de la Casa esdevingués un gran centre dedicat a l''outlet' s'ha deixat en espera. El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha explicat que, tot i que «és un tema que amb les comissions que es van crear per tot el tema del turisme de compres es va estar treballant, hi ha dubtes». Turisme «aposta per millorar la qualitat del turisme que ens visita i de les botigues, però el concepte 'outlet' no ha acabat de convèncer».

D'altra banda, el cònsol Torres ha afegit que espera que abans que acabi l'any o, com a molt tard, a principis de l'any que ve, l'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, li entregui els documents que demostrin que els terrenys de Concòrdia formen part de la concessió per a les pistes d'esquí. Si no presenta les proves acreditatives, el comú mirarà com explotar els terrenys.

Quant a la voluntat de Viladomat de presentar-se al concurs per gestionar l'estació d'Arcalís, Torres ha assegurat que no sap què farà, però creu que s'hi presentarà. En tot cas, no necessita el permís del comú, tot i que té un 30% de les accions de Saetde.

Finalment, el cònsol ha insistit que espera que quan es dissolgui la societat Grandvalira (en un parell de temporades) «seria beneficiós que existís un forfet Grandvalira, encara que sigui a un preu més elevat», perquè els visitants puguin esquiar als dos dominis.