Quantcast

Entrevista. Silvia Domínguez: "Sense la Laia, és el moment de donar un pas endavant"

P. És un dels temes de moda al bàsquet … ¿Q uè us semblen les Finestres FIBA?

R. Encara que sembla que és una cosa nova, nosaltres vam haver de jugar en 2017 per classificar-nos a l'Eurobasket ja vam haver de passar per les finestres. La veritat és que obre possibilitats a tots els equips. Juguem en el seu moment al novembre, febrer, com ja vam fer. És una cosa diferent, però obre possibilitats per a totes les seleccions.

R. Arrenca una nova etapa sense Laia Palau, què suposa tenir una baixa tan important?

R. Es nota. Ja des del primer entrenament el que no estigui és una cosa que trobem a faltar, però bé, crec que és un moment de donar un pas endavant altres jugadores pel que fa a aquesta responsabilitat que tenia tant dins com fora de la pista i intentarem suplir de la millor manera

R. Quin missatge us han transmès Lucas Mondelo i Laura Nicholls?

R. Som campiones d'Europa, però partim de zero, cal classificar-se per l'europeu de 2019 i comencem ara. Aquestes finestres ens serviran per preparar el Mundial de 2018 a Tenerife i tot el que puguem sumar en aquesta concentració ia la de febrer serà positiu per estiu

R. Quin consell li dóna a les debutants que arriben (Maria Araujo)?

R. Sobretot, que sigui ella mateixa. Que la desimboltura que té jugant en categories inferiors i en Ferrol el mantingui i que ens aporti aquesta frescor i versatilitat que ella té

R. Parli'ns del i mpacto de Dia en la lliga femenina …

R. És important, s'ha notat. Ens televisen a Teledeporte un partit de cada jornada i dóna visibilitat a la lliga. A part esdeveniments com el de l'Open Day que van centralitzar tots els partits a Madrid … són petites coses que ajuden potencien la lliga. Que darrere d'això estigui una espònsor com a Dia, que va patrocinar a la selecció, i ara aposta per la lliga femenina, pot obrir portes a que altres s'interessin per la lliga.

R. Creu que d'aquí a uns anys el nivell mitjà de la lliga creixerà?

R. Jo crec que sí, que obri les portes i s'aconsegueixin més suports. Jugadores que estan a l'estranger per temes econòmics, de competitivitat … puguin tornar i que la lliga a poc a poc torni al nivell de fa uns anys

R. Quin consell li dóna a les noies que comencen a jugar a bàsquet?

R. En edats de formació, gaudir aprendre, ser esponges. Al final el sacrifici et pot portar a estar o dedicar-te a això. Gaudir del camí i si més endavant pots dedicar-te a això, sense pressions.

R. Quins objectius es marca tant amb el seu club com amb la selecció?

R. Amb Perfumerías Avenida venim una temporada força bona. Els tres nacionals ia un pas de la Final 4 d'Eurolliga, el llistó està alt i ho intentarem. Amb la selecció, l'objectiu és classificar-se per l'europeu i preparar-se el millor possible per al mundial, que per primera vegada per a moltes anem a jugar una competició a casa. Sentir-nos acompanyades per la nostra gent i donar la nostra millor versió, la clau.