Quantcast

El jutge Llarena inicia el camí per assumir la causa d'Lamela contra els exmembres del Govern

El jutge del Suprem , Pablo Llarena ha dictat aquest dimarts una providència en la qual, amb caràcter previ a resoldre sobre la competència i acumulació de la causa, sol·licita a la jutgessa Lamela , de l'Audiència Nacional i de conformitat amb l'article 21 de la Lecrim, que en el termini de cinc dies l'informi sobre els aspectes fàctics, processals i investigadors de tots dos procediments.

Insta també al fet que citi a les parts personades en aquests processos perquè en el mateix termini informin directament a la sala sobre l'eventual acumulació dels processos. Aquest és el primer pas perquè la causa que investiga els exmembres del Govern i als líders independentistes de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, pugui acumular-se al procediment que s'investiga al Tribunal Suprem.

< p> el magistrat del Tribunal Suprem va donar dijous passat el primer pas per assumir la investigació de totes les causes relatives al referèndum declarat il·legal pel Tribunal Constitucional de l'1 d'octubre i les causes pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de exmembres del Govern català.

Llarena ja ha reclamat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el procediment que portava per desobediència i prevaricació contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa de la Cambra .

En aquesta causa es van acumular les tres primeres denúncies que va presentar el fiscal contra ells per desobeir el Tribunal Constitucional. L'Alt Tribunal va tornar a deduir testimoni contra la presidenta del Parlament per les seves desobediències reiterades a les seves resolucions.

L'instructor al Suprem de la causa contra els membres de la Mesa explica que ha accedit a la petició que va incloure la Fiscalia en la seva querella per delictes de rebel·lió, sedició i prevaricació.

Es basa en l'article 21 de la Llei d'enjudiciament criminal, que estableix que quan algun jutge o tribunal entén d'un assumpte el coneixement estigués reservat al Suprem, aquest li ordenarà, d'ofici oa instància del fiscal o de part, la remissió de la causa. Cap tribunal pot promoure causes de competència contra el Suprem i contra la seva decisió no cap recurs.

L'Alt Tribunal va donar carta blanca a Llarena per incorporar a la causa per rebel·lió totes les que entengués relatives a fets "inescindibles ". Entre les que reclamarà figura l'oberta per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela en la qual va enviar a presó al deposat Govern.