Quantcast

El Govern i el comú de la Massana convoquen la 6a edició del Cos de Voluntaris per a la Natura

El Govern d'Andorra i el comú de la Massana obren la convocatòria per a la sisena edició del Cos de Voluntaris per a la Natura (CVN), un projecte que es va posar en marxa per formar professionals en gestió i manteniment de boscos i jardins, però també per oferir una sortida laboral als joves que no estudien ni treballen. Des de la passada edició, a més, el CVN s'emmarca en el Focus 16-20 del Govern d'Andorra, per la qual cosa els alumnes tenen una formació més completa amb un seguiment més personalitzat.

L'edició començarà al mes de febrer i es clourà a finals d'agost. De febrer a juny es faran classes teòriques i pràctiques tant del Focus 16-20 com del CVN. Durant els mesos d'estiu s'aprofitarà per fer treballs sobre el terreny enfocats al manteniment de camins forestals de la parròquia, la seva senyalització i gestions associades al parc natural del Comapedrosa, entre altres tasques.

En aquesta sisena edició s'ofereixen un total de deu places. Els requisits són tenir entre 16 i 21 anys i no estar treballant ni cursant estudis incompatibles amb el curs. Pel que fa a les motivacions, l'alumne ha de tenir un interès pel medi natural i la jardineria. En les edicions anteriors del CVN ja s'han format trenta-quatre alumnes, que han pogut tenir accés a diverses feines relacionades amb treballs forestals o bé els ha servit com a impuls per tornar a entrar dins el circuit acadèmic.

El director de Formació Professional, Formació d'Adults i Recursos Educatius, Joaquim Torredà Marti, destaca l'oportunitat que suposa pels joves que no han obtingut el graduat en segona ensenyança o títol equivalent i que tenen dificultats per accedir al món laboral, realitzar un programa que dona resposta a les seves necessitats.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, anima als joves a inscriure's al curs, ja que «es tracta d'una bona oportunitat per formar-se en una àrea amb bones possibilitats laborals, ja que som un país d'alta muntanya i sempre hi haurà feina en temes relacionats amb la gestió dels boscos».