Quantcast

Mariano Rajoy: "Treballarem perquè no guanyin els independentistes. Ara li toca a la gent decidir"

El president del Govern, Mariano Rajoy, assegura que "les coses estan funcionant de manera raonable" a Catalunya després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució: "els serveis bàsics estan funcionant, els funcionaris treballen amb normalitat i s'han convocat eleccions ".

El líder de l'Executiu ha reconegut que aquest article no es va aplicar abans perquè es va haver d'esperar a tenir arguments suficients i una majoria parlamentària que li donés suport.

De cara als comicis avançats del 21-D, Rajoy s'ha mostrat convençut que "treballarem perquè no guanyin les formacions independentistes, el Govern ha fet la seva funció i ara li toca a la gent. Espero que hi hagi una participació massiva. Confio que els partits no independentistes guanyin les eleccions. en qualsevol cas, guanyi qui guanyi, s'ha de respectar la llei ".

quant a la possibilitat Totes les persones que estan a la presó es poden presentar a les eleccions perquè encara no han estat inhabilitats. Ara bé, seria absurd que una persona a la presó se li fes conseller.

Quant a la vigència del 155, el líder de l'Executiu ha assegurat que espera que "una vegada que es constitueixi el Govern després de les eleccions, les coses tornin a la normalitat i l'article 155 ja no s'hagi d'aplicar ".

Quant a la possibilitat que els ex membres del Govern a la presó es puguin tornar a presentar a les eleccions, Rajoy ha assegurat que "encara no han estat encara inhabilitats i per això es poden presentar a les eleccions . Ara bé, seria absurd nomenar un conseller que és a la presó ". A més ha afegit que "Puigdemont està a Brussel·les perquè ell ha volgut anar a Brussel·les. Si decideix comparèixer aquí tres dies abans de les eleccions no sé si li va donar rèdit per ser victimista".

durant una entrevista a la cadena Cope, Rajoy ha denunciant les mentides que els independentistes han llançat durant els últims mesos: "Estan reconeixent que el que deien no era veritat. era mentida el de l'economia, que estiguessin preparats, que tenien el suport d'Europa "

Pel que fa al futur de l'economia catalana, el president del Govern ha reconegut que" si comença una situació de normalitat a partir de gener, passaríem d'un creixement del 2.3% a entre un 2.8 i un 3% ".

Sobre la informació que manejava el Govern el dia del polèmic referèndum, Rajoy ha confessat que" ni el CNI, ni cap servei d'informació ens va assegurar que no hi hauria urnes l'1 d'octubre. la Guàrdia Civil i la Policia van fer una la bor important però és veritat que no es van poder fer amb totes les urnes. A vegades les coses no es fan 100% bé ".

El líder de l'Executiu ha tornat a agrair que la Unió Europea estigui donant suport al Govern espanyol i ha