Quantcast

Sol a tot Espanya i avisos en nou províncies per ones o vent

El temps estable predominarà aquest dimarts a la major part d'Espanya, amb cels assolellats o poc ennuvolats i absència de pluges, en tant que nou províncies del nord-est peninsular i les Balears tenen avisos per ratxes de vent d'entre 70 i 110 km / h, i onades d'entre tres i sis metres, tot i que aquests fenòmens adversos aniran a menys conforme transcorrin les hores.

la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), indica que el sol s'imposarà a el cel de pràcticament tot el país, amb algun interval ennuvolat a Canàries, especialment al nord de les illes.

les temperatures augmentaran al terç nord-oest i la zona centre peninsular, i baixaran al terç sud i en els dos arxipèlags. Farà més calor a Las Palmas de Gran Canària i Santa Creu de Tenerife (22ºC); Ceuta, Màlaga, Melilla i Sevilla (20), i Granada i Huelva (19), i més fred a Burgos, Pamplona i Vitòria (9), Sòria (10) i Àvila i Segòvia (11).

Imatges # METEOSAT canal IR de les últimes 12h. https://t.co/YbHiaSo4nH pic.twitter.com / E8dLgA4wbg

& mdash; AEMET (@AEMET_Esp) 14 novembre 2017

Aquest dimarts continuarà bufant vent de component nord en gairebé tot el país, encara que tendirà a anar amainant progressivament. S'esperen a primeres hores intervals d'intensitat forta al nord-est peninsular i les Balears, i fins i tot molt forts a l'Empordà (Girona), i ratxes als Pirineus, així com vent de llevant a l'Estret i alisis a Canàries.

AVISOS

d'altra banda, l'Aemet ha activat l'avís taronja (risc important per fer activitats a l'aire lliure) a Girona, per ratxes de vent de fins a 110 km / h al Pirineu, i onades de tres a cinc metres a l'Empordà; Menorca, per onades de quatre a cinc metres, i Menorca, per onades de cinc a sis metres.

La resta dels avisos són grocs (risc) i afecten Osca (Pirineus), Saragossa (Cinc Viles i ribera de l'Ebre), Barcelona (prepirineu) i Lleida (Pirineu i vall d'Aran), per ratxes de vent d'entre 70 i 80 km / h fins al migdia, i Navarra (Pirineus, centre i ribera de l'Ebre), Mallorca i Menorca, per ratxes de vent de 80 km / h fins a les 18.00 hores.