Quantcast

Andorra la Vella preveu acabar l'any amb un 80% de les inversions previstes liquidades

La consellera de Finances del comú d'Andorra la Vella, Ma¡ka Nin, ha detallat els resultats del pressupost del tercer trimestre de l'any durant la sessió de consell celebrada aquest dilluns a la tarda. En resum, la situació financera del comú és positiva ja que els ingressos estan per sobre de la previsió, mentre que la despesa està per sota del previst perquè encara queda molta obra per adjudicar. De moment, s'ha adjudicat poc més del 20% del previst, però la cònsol major, Conxita Marsol, confia que en acabar l'any s'hagi complert amb un 80% de les inversions previstes. La partida d'inversions per al 2017 és d'uns 11 milions d'euros, i en acabar l'any s'hauran adjudicat més de vuit milions d'euros.

L'estat financer comunal és sa, ja que actualment es disposa de més de cinc milions d'euros de tresoreria que permeten fer front a despeses no pressupostades sense utilitzar pòlisses de crèdit i augmentar l'endeutament. Quant al deute, a 30 de setembre del 2017 és de 33 milions d'euros, un 92,64% del límit d'endeutament comunal que, per llei, pot arribar al 200%. L'equip de govern comunal ha recordat que quan va entrar al comú, l'any 2015, el deute era de 42 milions d'euros, un 126% del límit; la liquidació pressupostària del 2016 va acabar amb un deute de 38 milions d'euros, i ara per ara és de 33 milions d'euros. El mandat de Marsol deixarà l'endeutament, a molt estirar, a un límit del 110% l'any 2019, quan se celebrin les pròximes eleccions comunals. «Si cal, podem endeutar-nos, però no volem, i no hem executat tot el pressupost», ha puntualitzat la cònsol major.