Quantcast

Mitja dotzena de famílies s'interessen en l'acolliment d'infants

Després que el ministeri d'Afers Socials iniciés, el juny passat, una campanya per trobar famílies d'acollida d'infants i fer front a la sobreocupació del Centre d'acolliment La Gavernera, el ministre Xavier Espot ha avançat aquest dilluns que són sis les famílies que de moment s'hi han interessat, però que la xifra no és suficient. De fet, ha confirmat que La Gavernera acull actualment una trentena d'infants, quan l'ideal serien 25, i que el nombre de famílies inscrites a la borsa no arriba a la desena, un objectiu que esperen que es pugui acabar assolint. De les noves famílies interessades, algunes ja estan en procés de valoració i podrien estar en disposició de poder acollir un infant en breu.

El ministre ha parlat d'aquesta qüestió durant la signatura del conveni entre el ministeri d'Afers Socials i l'escola de llengües Kids&us pel qual l'empresa oferirà classes d'anglès de manera gratuïta als infants i joves que es troben acollits a la Gavernera o sota tutela del ministeri. La previsió és que quinze alumnes puguin gaudir d'aquest nou servei, que s'emmarca dins de les polítiques de responsabilitat social corporativa de l'empresa. La seva representant, Clara Pintat, ha explicat que l'objectiu era portar a terme una acció que revertís en la societat andorrana, i que van pensar en els infants acollits perquè, ells més que ningú, necessiten eines per sortir-se'n a la vida. El conveni té una durada d'un curs escolar, i en acabar es valorarà si se li dona continuïtat.