Quantcast

Lamela rebutja el recurs dels consellers fugits i manté l'ordre de detenció

La magistrada Carme Lamela ha dictat un acte en què ha confirmat l'ordre europea de detenció contra els consellers fugits, Meritxell Serret i Antoni Comín a r echazar seus recursos de reforma amb l'argument que «no se'ls persegueix per fets realitzats com a diputats, ni per defensar les seves idees, ni la independència de Catalunya, sinó per aprofitar-se de la seva condició de diputats i consellers per als seus fins il·lícits».

Lamela ha rebutjat el recurs dels consellers 'fugats' a Bèlgica, contra la interlocutòria del 3 de novembre en el qual la magistrada no va admetre la declaració per videoconferència dels dos querellats i acordava la seva crida i cerca, així com la OEDE. Manté, a més, la seva decisió de no permetre a la defensa personar-se en les actuacions, mentre que els recurrents han optat per sostreure a l'acció de la justícia i no han realitzat designació expressa de professionals que els defensin.

En el seu recurs, l'advocat Gonzalo Boyé, que «es va presentar com a representant de Serret i Comín, invocava que el que se'ls imputen són» actes parlamentaris protegits per la inviolabilitat i immunitat parlamentària i que es troben davant d'una persecució de caràcter polític».