Quantcast

El Poblet de Nadal torna a partir del 25 de novembre

Andorra la Vella, capital de les il·lusions. Amb aquest concepte, el comú torna a organitzar el Poblet de Nadal que vol repetir «l'èxit» de l'any passat i, per aquest motiu, s'ha optat per incorporar-hi novetats respecte de la primera edició. Entre aquestes novetats cal destacar una aposta per la qualitat dels espectacles que es podran veure que es «reforcen i seran molt espectaculars», tal com ha remarcat la cònsol major, Conxita Marsol. Per exemple, un tobogan gegant de 35 metres que s'instal·larà a la plaça del Poble i el fet que la plaça Guillemó compti amb més propostes que l'any passat, entre les quals una pista de gel sintètic el doble de gran que la que es va instal·lar a la plaça del Poble. A més, s'amplien les dates de la cita que arrencarà el 25 de novembre i s'allargarà fins al 7 de gener.

Marsol ha recordat que aquest poblet «és el gran projecte de dinamització comercial, turística i cultural» de la majoria i que, tenint en compte la bona acollida de l'any passat, s'ha apostat per seguir la mateixa fórmula però amb noves apostes.

Tal com ha comentat el cònsol menor, Marc Pons, hi haurà dos espais destacats al centre històric: la plaça del Poble i la Guillemó, però s'ha potenciat el fet que hi hagi un circuit per tota la parròquia. A la plaça del Poble hi haurà un envelat que, de fet, és també una de les novetats, que acollirà un mercat de l'art amb la participació d'una quinzena d'artistes i on també es faran diferents activitats i tallers. La plaça s'omplirà amb 25 casetes, més que l'any passat, ja que hi ha hagut molta demanda de comerciants i restauradors, i hi haurà una zona exclusiva per a restauració, amb espais per seure i la instal·lació de 'food-trucks'. A la mateixa plaça s'ubicarà el tobogan gegant de 35 metres i pel qual el dia 26 de novembre, aprofitant que els campions del món de les diferents disciplines de motociclisme seran presents a la plaça per signar autògrafs, s'hi llençarà Marc Márquez, amb la qual cosa s'espera que això serveixi per promocionar encara més aquesta proposta.

Pel que fa a la plaça Guillemó, hi haurà la pista de gel sintètica amb 200 metres quadrats i el cagatió, a més d'una zona de jocs gegants el 2 de desembre. Altres activitats, com el contacontes, també tindran lloc en aquest espai en diferents dies. I a la plaça de la Rotonda s'hi podrà trobar l'espai Disney, amb la caseta de Frozen, que ja està instal·lada, i on es faran diferents tallers, i també l'arbre dels desitjos.

Quant als espectacles, s'ha reforçat «la qualitat», tal com ha destacat Pons. Així, el dia 25 de novembre tindrà lloc l'espectacle inaugural 'Fiers à cheval' de la compagnie des Quidams i que promet ser «molt espectacular». Tornarà la visita dels rens i dromedaris, amb més dies que l'any passat i amb més rens, sis en total. 'Zeppelin' de la companyia la Baldufa, el 8 de desembre, que és un inflable de grans dimensions similar a l'os de peluix de l'any passat. També hi haurà 'Rondalla màgica d'hivern' el 16 de desembre i 'Bike parade', el 23 del mateix mes.

També hi haurà l'oficina màgica a l'avinguda Meritxell, on els menairons recolliran les cartes dels més petits, igual que l'any passat, i es decoraran cinc parades d'autobús com es va fer l'edició anterior amb la que es troba a l'avinguda Meritxell amb el carrer de la Creu Grossa.

La voluntat del comú és que aquest sigui un mercat de Nadal de referència al sud d'Europa i el pressupost que s'hi destina és de 300.000 euros i hi haurà una partida de 60.000 euros per a la promoció de la cita, dels quals Andorra Turisme n'aporta 25.000. Es farà molta incidència als mercats de proximitat, Catalunya i sud de França i, per aquest motiu, s'emetrà fins i tot un espot a TV3.