Quantcast

Així va ser el primer lliurament de l'entrevista de Jordi Évole a Nicolás Maduro

Per tots és sabut l'enorme crisi econòmica, la inflació i la violència que atia a Veneçuela des de fa molts anys. En l'entrevista concedida a 'Salvados', Nicolás Maduro va passar grans dificultats per sortir del pas a les preguntes que li va llançar Jordi Évole sobre la situació política, econòmica i social que travessa el país llatinoamericà.

Tant és així que el periodista va portar tot el tempo de l'entrevista, enllaçant una pregunta rere l'altra evidenciant la incapacitat de Maduro per explicar els motius que han portat el país veneçolà fins a la situació que viu en l'actualitat. El líder va considerar massa agressiva l'entrevista i va sostenir que Évole va expressar "tot el verí inoculat a Espanya".

Van ser moltes les preguntes – per no dir totes – les que van molestar a successor de Chavez a l'executiu veneçolà. L'entrevistador va evidenciar la greu crisi econòmica i social del país amb testimonis de veneçolans que no poden subsistir perquè no tenen accés als elements més bàsics.

Nicolás Maduro ha assegurat que la Revolució "havia permès que el país tingués accés a els nivells més alts d'inversió social ". Évole li contesto amb els testimonis de dos ciutadans que van explicar la dura realitat que vivien.

Però el moment més important de l'entrevista va ser una pregunta sobre la corrupció que sacseja el país. Évole va tirar d'estadístiques de Transparència Internacional i va preguntar si hi havia massa corrupció a Veneçuela. Maduro, en un altre món, va respondre anant per les branques acusant l'organització "d'estar finançada per l'Imperi". Finalment, va rebutjar en tot moment tenir presos polítics i s'excusa en què els polítics empresonats van violar la llei.