Quantcast

Andbank organitza una jornada divulgativa sobre Blockchain

La tecnologia 'blockchain' suposa una revolució a l'hora d'enviar informació virtual de manera ràpida i segura. Un exemple d'aplicació és una transacció financera, que és tan veloç com enviar un correu electrònic i, a més, garanteix que les dades no es filtrin ni es puguin piratejar. Constatant l'interès que aquest nou sistema d'emmagatzematge de dades i d'intercanvi d'actius digitals pot tenir per al món empresarial i també per a la societat en general, Actinn, l'Actua clúster de la innovació i les noves tecnologies, organitza una jornada dedicada a la tecnologia 'blockchain', que tindrà lloc el 28 de novembre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Les inscripcions es poden formalitzar a través de la pàgina web www.inntec.ad. La presentació de la jornada ha tingut lloc aquest dilluns al matí, amb la presència de Vanesa Arroyo, del clúster mànager d'ACTinn; el sotsdirector general de l'àrea de Tecnologia i Sistemes d'Andbank, Pedro Cardona; i el cofundador de l'empresa ElectrCChain, François Sonnet, a la sala d'actes de l'edifici Andbank.

'Blockchain' és una base de dades on qualsevol empresa o usuari hi pot guardar una còpia de tota la informació generada i realitzar transaccions per consens. Les transaccions es poden fer tant amb monedes ('bitcoins') o dades. La finalitat és realitzar intercanvis transparents, ràpids i segurs.

Un exemple d'aplicació de la tecnologia 'blockchain' és el sistema financer. El sotsdirector general de l'àrea de Tecnologia i Sistemes d'Andbank, Pedro Cardona, ha explicat que «tot el que sigui donar una millor qualitat de servei a un menor cost a la nostra clientela i complir les seves expectatives sempre és benvingut. Dins del banc estem fent una transformació tecnològica molt profunda de cara a convertir tecnològicament Andbank en un banc del segle XXI i, per tant, pensem que la tecnologia 'blockchain' té molt a dir dins d'aquesta transformació. Estem analitzant com implantar aquesta tecnologia, difonent-la i com implementar-la, d'aquí el nostre patrocini en aquesta jornada».

'Blockchain' permet que una transferència de diners entre països sigui tan ràpida com enviar un correu electrònic, però, a més, garanteix que tota l'operativa prèvia es faci sense tocar els diners del compte; és a dir, els diners no es mouen del compte de l'usuari fins que s'han fet totes les anàlisis prèvies, fet que dona molta tranquil·litat i confiança a la clientela. Cardona ha subratllat que 'blockchain' és «un registre inviolable que, ara per ara, no es pot piratejar». «És la Internet del valor afegit», ha conclòs.

Un dels ponents de la Jornada Blockchain serà el cofundador de l'empresa ElectrCChain, François Sonnet, que també s'encarregarà de les conclusions. Sonnet ha exposat que actualment hi ha 23 països que utilitzen la tecnologia per oferir i intercanviar energia solar. De fet, ja hi ha set milions d'instal·lacions solars, i la xifra creixerà fins al 200 milions en els pròxims anys. Sonnet ha especificat que si una persona, per exemple, produeix energia solar des de casa amb plaques fotovoltaiques, el que es coneix com un consumidor-productor ('prosumer'), pot posar la seva energia a la xarxa a disposició de la gent per usar-la en temps real o guardar-la en estocs. «Nosaltres fem servir 'solar-coin', que és un incentiu, un 'bitcoin' per a energia solar, que es dona gratis -ja ho explicarem bé durant la jornada- per incentivar la gent a produir energia solar a través del món», ha puntualitzat Sonnet. El cofundador de l'empresa ElectrCChain ha afegit que «el nostre objectiu és que un 'prosumer' pugui produir energia per a qualsevol persona al món».

Entre els temes que es tractaran a la Jornada Blockchain hi ha els efectes d'aquesta tecnologia en la confiança en Internet, la normalització de l'energia renovable i l'ús del 'bitcoin'. En total, es pronunciaran set ponències en què es detallarà com funciona aquesta tecnologia revolucionària.