Quantcast

"Felipe Massa: adéu al pilot més desafortunat dels últims anys"

Es va amb les mans buides, però amb un reconeixement a l'altura del seu treball, implicació i dedicació a aquest esport. Felipe Massa dirà adéu per fi a la Fórmula 1 després d'anunciar la seva retirada el passat any i tornar a Williams després de la marxa de Valtteri Bottas a Mercedes.

Molts diran que el brasiler mai va fer res per aquest esport. El pensaran sobretot perquè només van prendre en compte la seva vàlua en els seus inicis amb Sauber, al final a Williams i sobretot, per estar a l'ombra dels millors pilots a Ferrari. Mai és fàcil destacar a Ferrari quan els teus companys d'equip són Michael Schumacher, Kimi Räikkönen i Fernando Alonso.

Felipe Massa ha estat un pilot que sempre s'ha posat per sobre de l'adversitat, especialment en l'any 2008 . Maleït any per a Felipe. Amb tot fet per guanyar el Mundial, va guanyar la cursa d'Interlagos i només li faltava que Hamilton finalitzés en una posició més endarrerida del cinquè. Tot en la carrera estava a favor seu, fins que el britànic va passar a Glock en l'últim revolt quan Massa celebrava el seu efímer títol mundial. Aquest any va marcar per complet la seva trajectòria esportiva.

D'haver guanyat aquest mundial, davant de la seva gent, molt probablement la seva trajectòria si hagués estat plena d'èxit i fins i tot podria haver repetit algun títol mundial més. El 2009 va suposar també per a ell un calvari amb el greu accident que va patir al Gran Premi d'Hongria. Felipe va patir un impacte d'un amortidor a la visera del seu casc i va ser traslladat a cures intensives en estadop de coma induït amb respiració assistida.

En els quatre anys que Fernando Alonso va estar a Ferrari, sempre va estar a l'ombra de l'espanyol i va haver d'acatar les ordres d'equip, com aquell Gran Premi d'Alemanya amb el famós "Fernando is faster than you" . Finalment va haver d'anar a Williams per a ser tractat com un pilot de categoria, i va donar tot pel tot per un equip que ara està en creixement

La sensació que dóna Felipe Massa és la d'un pilot que la fortuna no ha anat del seu costat en cap moment, però el llegat i afecte rebut pels aficionats a aquest esport és igual d'important que el rebut per altres pilots brasilers com Rubens Barrichello, Ayrton Senna o Nelson Piquet.

La humilitat, la constància, el sacrifici sempre han anat de la mà d'un dels pilots més entranyables de tota la graella de la Fórmula 1. Un pilot com Felipe es mereix que en altres competicions automobilístiques li vagi molt millor que en Fórmula 1.