Quantcast

Andorra instrueix 56 causes per blanqueig de diners

Les investigacions per blanqueig de capitals són el motiu de gran part de les comissions rogatòries a Andorra. El país rep en total 200 peticions l´any i en genera un nombre similar. El fiscal general creu que no hi ha cessions de sobirania en aquest aspecte. Alfons Alberca afirma que tampoc hi ha zones d´impunitat.

Durant l´any judicial passat es van instruir 56 causes per blanqueig de diners, un 60% més que l´exercici anterior. El blanqueig de capital és el delicte amb més repercussió internacional i el motiu que genera gran part de les comissions rogatòries que emet la justícia andorrana. A l´any Andorra rep 200 peticions de col·laboració internacional i en demana un nombre similar o major. El fiscal general recorda que el país ha creat lleis que afavoreixen la cooperació internacional i per tant no creu que hi hagi una cessió de sobirania.

Pel que fa a la persecució d´aquest de delicte a Andorra, Alfons Alberca afirma que no hi ha zones d´impunitat.

Afirma que aquesta situació és conseqüència de l´evolució de la justícia, que ha posat els mitjans i creat estructures necessàries, com ara l´especialització de les batllies. Assegura que aquest fet va més enllà del cas BPA.

Parlen al vídeo: Alfons Alberca, Fiscal General