Quantcast

Arrenca el judici contra la "Estol" per la violació d'una madrilenya en els sanfemines

L'Audiència Provincial de Navarra acull des d'aquest dilluns el judici contra 5 joves sevillans que estan acusats de violació múltiple, a una madrilenya de 18 anys, el primer dia dels sanfermines de 2016. El conegut com judici contra la "Estol" -tal com s'autodenomina el grup de amics- s'ha convertit en un dels més mediàtics dels últims anys, de manera que s'han dictat mesures excepcionals per a garantir la privacitat de la víctima.

Les 10 sessions se celebraran a porta tancada ia la sala només podran entrar la demandant i els acusats amb els seus advocats, tot i que, en cap moment coincidiran els presumptes agressors i la denunciant. La "Estol" podrà seguir la compareixença des d'una altra sala, per videoconferència.

Està previst que els 5 joves sevillans, que s'enfronten a penes de 22 anys de presó, c omiencen a declarar la setmana que ve i els seus advocats al·legaran que van ser relacions consentides. El vídeo de 97 segons que van gravar apareix com la prova principal d'aquest judici a l'hora de determinar si hi va haver o no consentiment.