Quantcast

Un centenar de persones assisteixen a la 25a Festa Culinària d'Encamp

No totes les activitats que s'organitzen perduren un quart de segle, per això la 25a edició de la Festa Culinària d'Encamp, que ha tingut lloc aquest dissabte, es mereixia una celebració especial. Així, l'entitat organitzadora, l'Associació Pro-Agermanament d'Encamp (APAE), s'ha encarregat de decorar especialment per a l'ocasió la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural de la parròquia i tenir preparat un sopar pels assistents, que ha estat cuinat pel Rebost del Padrí. En total hi han assistit un centenar de persones, entre les quals els dos cònsols del comú d'Encamp.

Pel que fa al tradicional concurs de la Festa Culinària, ha comptat amb una trentena de propostes. Enguany, la temàtica del concurs per als adults ha girat al voltant del bacallà, que ha estat l'element principal a l'hora de cuinar els plats. S'han pogut degustar receptes amb bacallà esqueixat, confitat, fregit, gratinat, al forn o bullit. Pel que fa al concurs dels infants, aquests havien de presentar pastissos decorats de la manera que més els hi agradés. I com a novetat, a diferència dels altres anys en què la deliberació del jurat es feia al final de tot, quan ja s'havien entregat tots els plats, aquest any s'ha anat fent progressivament a mesura que els participants entregaven les seves elaboracions.

Per completar la celebració de la 25a Festa Culinària d'Encamp, els assistents han pogut gaudir d'una actuació de l'Esbart Sant Romà d'Encamp i una degustació de vins del Celler del Pirineu.