Quantcast

L'escola bressol de Santa Coloma celebra 10 anys amb totes les places ocupades

Somriures, crits i algun que altre plor era la sintonia d'aquest dissabte al matí a l'escola bressol de Santa Coloma, on infants, familiars, educadors i treballadors del centre han celebrat els 10 anys de la llar. Tot i que la data exacta de l'aniversari és el 7 de novembre, des de l'escola han esperat al cap de setmana per festejar-ho tots junts. A la celebració hi ha assistit la consellera de Social del comú d'Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, que ha estat l'encarregada de tallar una cinta commemorativa on hi havia escrit 'Feliç aniversari'. Ho ha fet acompanyada d'una de les tres nenes amb què va obrir el centre, ara fa 10 anys. Durant el seu discurs, Vilarrubla ha assenyalat dos pilars fonamentals: les famílies i el personal de la llar.

L'escola bressol de Santa Coloma va créixer molt ràpidament. Poc temps després de la seva obertura es va obrir una segona aula i, al gener de 2008, es van obrir dues aules més, fins a les quatre que hi ha actualment. «Van ser anys en què no hi havia pràcticament oferta d'altres escoles bressol», ha explicat la consellera, i en què hi havia llista d'espera, fins i tot. Calia, doncs, donar resposta a la necessitat de les famílies de la zona i ajudar-les a conciliar la vida laboral i familiar. Més endavant, farà tres o quatre anys, hi va haver un moment en què no estaven totes les places ocupades. Ara, des de l'any passat, la demanda ha tornat a augmentar i el centre es troba al límit de la seva capacitat, que són 42 places, donant resposta a totes les famílies. En aquest sentit, Vilarrubla ha dit que «la raó de néixer de l'escola bressol té la mateixa força que la raó d'ara de mantenir-se».

Més de 240 famílies han passat per l'escola bressol de Santa Coloma al llarg d'aquesta primera dècada. Actualment, l'equip del centre està format per la cap, nou educadores, tres educadores auxiliars, una cuinera i tres persones de neteja; «gent que fa molts anys que hi és, amb molta vocació per la seva feina i amb molta experiència i professionalitat, que fan que l'escola tingui molt bon ressò a nivell de Santa Coloma i que els pares hi confiïn per portar-hi els seus nens», ha destacat la consellera Ester Vilarrubla.

La celebració d'aquest dissabte ha consistit en la projecció d'un vídeo amb imatges dels alumnes de l'escola, un espectacle infantil i un esmorzar. A l'entrada també hi havia un mural preparat per a l'ocasió, on pares i fills s'hi han fet moltes fotografies, i un racó per escriure felicitacions.