Quantcast

Els socialistes celebren aquest dissabte el comitè que avala el 155

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que "s'està entenent molt" el pacte que ha assolit amb Units per Avancar, la formació hereva d'Unió Democràtica, per a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

Iceta s'ha referit en estos termes a l'entrada a la reunió del Consell de Política Federal del PSOE, on va ser preguntat per l'acord amb Units per Avancar, en el qual s'estableix que els diputats que aconsegueixi aquesta organització formessin part del grup parlamentari socialista, però amb possibilitat de vot diferenciat.

"Crec que s'està entenent molt (aquest pacte)", va afirmar el líder del PSC, qui ha posat èmfasi que el plantejament del seu partit per aquesta campanya consisteix a "buscar acords".

en aquest sentit, ha assenyalat que "l'esperit amb el qual volem afrontar aquestes eleccions" és "buscant una transversalitat", en comptes de "posant-nos de morros" i "dient que només podem acordar amb qui penso sa exactament com nosaltres ". "Qui és capaç de posar en una mateixa llista a Ramon Espadaler i Carlos Jiménez Villarejo: Miquel Iceta", ha fet broma.

Sobre si aquestes eleccions autonòmiques seran una eleccions plebiscitàries, Iceta ha assenyalat que "no", perquè " hi haurà diversos partits amb diversos projectes ", encara que va reconèixer que" és veritat que la decisió al final és si seguim el rumb al desastre de l'independentisme o canviem el rumb ".

" Jo recordo que de forma molt temerària el president Mas havia dit que posava rumb de col·lisió ", ha indicat el líder dels socialistes catalans, que va argumentar que" ja hem tingut la col·lisió i s'ha produït el dany ", de manera que" és hora de canviar de rumb i encertar ".

SUSANA DIAZ

la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, es va mostrar convençuda aquest dissabte que, pel que fa a la crisi a Catalunya, "el PSOE està on ha d'estar, en la defensa d'Espanya, de la Constitució i de l'Estat de dret", de manera que es va manifestar "contenta" i contrària al fet que es busquin "controvèrsies" internes.

Díaz ha fet aquestes manifestacions a la seva arribada al Consell de Política Federal del PSOE, que va analitzar aquesta jornada l'estratègia territorial del partit per als propers anys. En relació a l'acord assolit pel PSC amb antics membres d'Unió, la presidenta andalusa es va manifestar "respectuosa" i va dir que no és a ella a qui correspon "traçar les estratègies electorals a Catalunya".

Va ??insistir en que el socialisme segueix estant en la defensa de la Constitució i l'Estat de dret i va demanar que no es busquin fissures orgàniques en un moment crític per a Espanya, en el qual cal sortir a guanyar.

per a aconseguir aquesta victòria en les eleccions del 21 de desembre a Catalunya, Díaz va fer una crida a tots els constitucionalistes perquè vagin a votar i es va comprometre a "fer pinya" per aconseguir que la normalitat torni a aquesta comunitat autònoma.