Quantcast

Unes 35.000 persones passaran per l'illa Carlemany aquest cap de setmana coincidint amb la mostra de productes agrícoles i artesans

Carns, melmelades, cerveses i cosmètics naturals són alguns dels articles que es poden comprar i degustar a la sisena mostra de productes agrícoles i artesans d'Andorra, que acull aquest cap de setmana el centre comercial illa Carlemany. El tret de sortida s'ha donat aquest divendres a la tarda, amb la visita de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, acompanyada de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el gerent de l'illa Carlemany, Jorge Fonseca. El centre comercial calcula que més de 35.000 persones passaran per l'illa Carlemany entre dissabte i diumenge. La mostra de productes agrícoles i artesans està situada a la planta baixa.

Calvó ha dit que és una mostra interessant pels productors «perquè permet donar visibilitat als productes d'Andorra» tant al consumidor nacional com al públic visitant. A més, ha subratllat que és una bona manera de demostrar que «tenim un producte de qualitat i del país». La voluntat del ministeri, amb accions com aquesta, és potenciar la diversificació del sector agrícola, promocionant i impulsant noves produccions. En aquesta ocasió, un total de sis productors participen a la mostra (Casa Gendret, El Rebost del Padrí-Nectum, Poltrand, Cervesa Alpha, El Pastador i Pocions de Lluna Nova), que es podrà visitar tant dissabte durant tot el dia i diumenge al matí.

La ministra ha aprofitat la inauguració de la mostra per recordar que des del departament que dirigeix s'està acabant el redactat d'una llei que regularà la certificació ecològica, però també els segells de qualitat, per tal de poder identificar tots els productes, especialment els andorrans.

Calvó assegura que la delegació europea ha pogut copsar la realitat del sector tabaquer

D'altra banda, la ministra ha valorat molt positivament la reunió que aquesta setmana s'ha celebrat a Andorra amb la delegació de la Unió Europea per avançar en la negociació de l'acord d'associació. Calvó ha assegurat que la delegació ha pogut conèixer la realitat del país, a través de les reunions que ha mantingut amb colliters i tabaquers i les visites a explotacions que s'han dut a terme. Així, espera que la informació que se'ls ha donat de primera mà faciliti l'assoliment de l'acord.

De fet, en relació al període durant el qual es vol mantenir l'estatus del tabac, Sílvia Calvó ha recordat que encara no hi ha res tancat però que la demanda de disposar d'un període llarg ha tingut una bona acollida, tot i que encara s'està en fase de negociació. Espera, així, que amb la feina que s'ha fet aquests dies es pugui avançar molt «i al desembre puguem tenir les condicions el màxim de tancades» pel que fa a la lliure circulació de mercaderies.