Quantcast

Els psicòlegs entraran a la cartera de serveis de salut aquesta legislatura

Les consultes de psicologia entraran a la cartera de serveis durant aquesta legislatura. «Estem en converses i oberts a estudiar-ho», ha afirmat aquest divendres el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, ja que hi ha «una evidència científica». Amb tot, el ministre ha advertit que «no hi haurà barra lliure». Aquesta setmana el Col·legi de Psicòlegs d’Andorra s'ha manifestat optimista en la seva inclusió en la cartera de serveis. Tot i que encara no saben els criteris que es faran servir, esperen que la proposta sigui acceptable en tots els seus extrems. El col·lectiu continua amb la recollida de signatures per mostrar el suport de la societat a la seva demanda, que s'allargarà fins al 30 de novembre. Álvarez ha assegurat que l'acord es tancarà abans del canvi de Govern, tot i que ha avisat que és un tema «feixuc».

D'altra banda, Álvarez ha explicat que encara s'han d'avaluar les propostes de l'estudi actuarial sobre com garantir la sostenibilitat de les pensions. El titular de Salut ha afirmat que «les pensions, evidentment, estan garantides per l'Estat, però cal trobar la fórmula perquè siguin viables». De totes maneres, el ministre no ha volgut comentar cap de les mesures suggerides. En la sessió de control del Govern que tindrà lloc al Consell General la setmana que ve, una de les preguntes serà, precisament, el resultat de l'estudi. El conseller socialdemòcrata Pere López recordarà que les conclusions de l'estudi actuarial encomanat per la CASS havien d'estar resoltes a principis d'any, però a dia d'avui encara no s'han presentat.