Quantcast

Paulo Futre vs Antoine Griezmann: dos esquerranes d'or

Analitzarem la manera de jugar de tots dos i també com ha canviat el futbol i amb ell, com dos jugadors d'un tall semblant van adaptar i adapten el seu joc a les circumstàncies i al moment que ha viscut cadascun.

Comencem per Paulo Futre , un futbolista que va arribar a l'Atlètic de Madrid en 1987 procedent del FC Porto on va guanyar, la temporada < b> 86/87 , un UEFA Champions League . Va arribar de la mà de Jesús Gil i es va convertir en una autèntica figura del club del Manzanares, es va convertir en un ídol per a l'afició i poc a poc va anar deixant una empremta que no es esborraria, passant a ser llegenda del club.

Futre era un jugador ràpid, amb molt desbordi i una esquerra que era un autèntic diamant , només tenia l'esquerra, sí, però què esquerra. Era meravellós veure a un "petit" portuguès corrent i deixant enrere als defenses rivals. Futre era velocitat , el seu objectiu era arribar a l'àrea, i ja allà, fer meravelles amb la rodona, podia donar una passada mesurada, o, el que era més habitual, tornar boig al porter ficant la pilota per els buits més complicats, però ell els ficava per aquí. També aprofitava la gran potència de tir que tenia i ens va deixar grandíssims gols a mitja distància en tots els equips en els quals va estar. Futre no era un gran golejador , ja que altres en l'equip s'encarregaven de fer quantitat de gols, però els gols que ficava eren espectacle. En l'Atlètic de Madrid va estar set temporades i va anotar tan sols 38 gols , i va aconseguir, també, amb l'equip blanc- dues Copes del Rei . Així era Paulo Futre, una llegenda viva del Porto i l'Atlètic de Madrid:

el comparem amb Antoine Griezmann , l'internacional francès que va arribar a l'Atlètic de Madrid fa tres temporades, aquesta temporada seria la quarta < / b>, procedent de la Reial Societat i s'ha guanyat a cop de gol l'afecte de l'afició matalassera que, tot i no estar en el seu millor moment, se li segueix volent i donant suport al metropolità.

Griezmann és d'un tall molt pa regut al de l'lusità , Futre, és molt ràpid, té desbordi i una esquerra evidiable , però, és molt més tècnic que el lusità i és més sacrificat en tasques defensives , a més de poder controlar diferents maneres de joc. Aquestes característiques `nuevas' que ha adoptat el davanter francès, vénen directament relacionades al moment que està vivint el futbol , un moment en el qual es busquen jugadors totals , jugadors que sàpiguen jugar a tot el que un equip o un entrenador li demani i això és el que fa que, en aquest cas, Antoine Griezmann hagi agafat taules en altres fases del joc com la defensiva. És indiscutible en l'Atleti, és indiscutible per a la seva selecció i té molt de futbol a les seves botes, així juga Antoine Griezmann: