Quantcast

Trobar l'alumne o professional més àgil, objectiu de la segona cursa de cambrers

Trobar el cambrer més àgil. Aquest era l'objectiu de la segona cursa de cambrers, que s'ha celebrat aquest divendres al matí al Centre de Congressos d'Ordino (ACCO). Una activitat que s'ha programat coincidint amb la 26a Mostra Gastronòmica, que tindrà lloc aquest diumenge, i que ha aplegat 43 participants. La idea era repetir la cursa pels carrers del centre de la parròquia, igual que el primer any, però a causa de les previsions meteorològiques es va decidir traslladar-ho a l'interior de l'ACCO.

Els cambrers havien de recórrer un circuit de 50 metres amb una safata a les mans, on duien una ampolla i un got ple d'aigua. Durant el curt recorregut havien de sortejar alguns obstacles, com neumàtics, cons i taules amb cadires. Al final, no guanyava el més ràpid, sinó el que aconseguia arribar al punt d'inici amb menys aigua vessada. La directora de l'Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística Vatel, Roser Daban, ha explicat que «s'ha volgut donar més protagonisme a l'equilibri i l'agilitat del cambrer».

Els aspirants a fer-se amb el títol del cambrer més àgil d'Andorra eren alumnes de la formació d'hostaleria del Lycée Compte de Foix, tot i que també s'hi han apuntat cambrers professionals. Tots aspiraven a premis en forma d'abonaments anuals pel Centre Esportiu d'Ordino, cedits pel comú d'aquesta parròquia pels tres primers classificats.