Quantcast

Onze detinguts per robar a persones d'avançada edat mitjançant el mètode del 'abraçada'

La Guàrdia Civil ha detingut a Castella-la Manxa i Castella i Lleó a 11 persones que es dedicaven a robar a persones d'edat avançada mitjançant el procediment del 'abraçada o de l'agraïment' , que consisteix a sostreure joies a les víctimes després preguntar-los per alguna adreça o establiment.

Segons ha informat l'Institut Armat, els arrestos s'han produït en el marc de l' 'operació S?rut III ', que és la tercera edició d'un dispositiu iniciat el 2015, que s'ha saldat en total amb 28 detinguts per robar a gent gran. Tots els arrestats són de nacionalitat romanesa.

En aquesta tercera fase del dispositiu s'ha detingut 11 persones, de les quals tres han ingressat a la presó i una es troba en recerca i captura per ordre judicial . Els delictes s'han comès en 12 municipis de Toledo, tres d'Guadalajara i dues de Segòvia. En 11 dels assalts va haver-hi violència i intimidació.

els delinqüents capturats es dediquen a recórrer diverses localitats, preferentment als matins, amb la finalitat d'estudiar els itineraris a seguir, possibles víctimes, vies d'escapament, fins i tot patrulles policials existents, i així poder assegurar l'èxit de les seves activitats delictives.

JOIES FALSES

Si durant aquests reconeixements se'ls presentava una bona ocasió per actuar, no dubten a cometre un robatori amb violència o un furt, per continuar amb la ruta, per la qual cosa no es descarta que també hagin comès delictes en altres províncies.

< p> El mètode de robatori del 'abraçada o agraïment amb intercanvi de joies' consisteix a abordar a les víctimes, la mitjana d'edat era de 70 anys, preguntant per alguna adreça o establiment (farmàcia, hospital, et c.). Després d'obtenir la informació, 'regalaven "una joia falsa en senyal d'agraïment, moment que aprofitaven per sostreure joies a les víctimes.

En molts dels casos, les víctimes s'adonaven de l'engany i intentaven oposar resistència, però els autors no dubtaven a respondre amb violència per portar-se les joies.