Quantcast

Dastis assegura que hi ha informes que "acrediten" la ingerència russa en el conflicte català

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha assegurat avui que hi ha informes que "acrediten" que hi ha pirates o pirates informàtics russos que estan tractant de fomentar l'independentisme a Catalunya.

segons el titular d'Exteriors, la "UE ha establert una estructura de comunicació estratègica per fer front a aquesta propaganda russa", estratègia que, segons han vingut informant mitjans de comunicació internacionals, aquest país hauria seguit també en països com França o Gran Bretanya amb el 'Brexit' i les eleccions presidencials franceses.

"SORTIDA DE POTA DE BANC"

respecte a la fugida de Carles Puigdemont a Bèlgica per eludir les accions de la Justícia espanyola, Dastis va apuntar que la presència de l'expresident català en aquest país no ha creat un problema diplomàtic, amb independència de la "sortida de pota de banc" d'algun ministre belga.

A més, va elogiar la "manera impecable" amb la qual les institucions de la UE estan reaccionant al desafiament independentista a Catalunya. Així mateix, va negar que el Govern hagi donat explicacions insuficients als socis comunitaris sobre la situació a Catalunya. "La situació s'està redreçant i tothom s'ha adonat de qui està al costat de la veritat i dels principis", va afirmar.

Sobre la decisió del Tribunal Suprem de permetre que Carme Forcadell surti de presó si paga 150.000 euros, el titular d'Exteriors va dir que el magistrat Pablo Llarena ha pres aquesta decisió perquè la presidenta del Parlament català "s'ha retractat" sobre la declaració d'independència.

No obstant, el ministre va destacar que si Forcadell torna a qüestionar la legalitat constitucional, la Justícia podria "tornar sobre els seus passos", en el sentit que podria ser enviada de nou a la presó.